Kan een anti-zonnebrand je de hele dag beschermen?

Kan-een-antizonnebrand-je-de-hele-dag-beschermen-header

Haal alles uit je zonbescherming!

Smeren, smeren, smeren. Dat is hét advies als je de zon in gaat. Maar hoe vaak moet je jezelf en je kinderen eigenlijk insmeren? Sommige anti-zonnebrandcrèmes beloven dat ze je na één keer insmeren de hele dag beschermen. Is dat ook echt zo? Je ontdekt het hier.

Tip: Kies voor de zonbescherming van P20. P20 beschermt je huid en die van je kinderen langdurig tegen de zon. Dankzij de fotostabiele uv A- en uv B-filters en het breed-spectrum filter, werkt P20 bewezen tot 10 uur lang, bij correct en volledig aanbrengen. Dit betekent dat je, zelfs als je een zeer gevoelige huid hebt, met een gerust hart van de zon geniet.

Hoe lang werkt je zonbescherming?

Sommige zonnebrandmerken beloven dat ze je de hele dag beschermen tegen schadelijke uv A- en uv B-stralen. Maar eigenlijk kunnen ze die belofte niet goed waarmaken. Als je bijvoorbeeld veel zweet, verdwijnt de beschermende zonnecrème sneller uit je huid. En als je te weinig opsmeert, ben je niet goed beschermd. Door deze en meer factoren werkt je zonbescherming vaak minder lang dan op de verpakking staat. Maar gelukkig is er een manier om alles uit je zonbescherming te halen.

Waar moet je op letten bij het insmeren?

Wil je meer uit je anti-zonnebrand halen en zo lang mogelijk genieten van de beste zonbescherming? Dan zijn deze punten belangrijk:

  • Smeer je elke ochtend voor het zonnen lekker dik in. Sla geen plekjes over en gebruik genoeg anti-zonnebrand. Het advies van dermatologen is: een halve theelepel voor je gezicht, vier voor je armen en benen en twee voor de rest van je lichaam. Bij elkaar heb je dan ongeveer een borrelglaasje vol anti-zonnebrand op je huid gesmeerd.
  • Geef je zonbescherming de kans om goed in te trekken. Anti-zonnebrand heeft hier ongeveer een half uur voor nodig. Als je meteen na het insmeren je zwemkleding aantrekt en naar het strand gaat, heb je vaak per ongeluk de crème alweer weggeveegd door de wrijving bij je bikinibandjes, het op je handdoek liggen of het schuren van het zand.
  • Hoe hoger de SPF, hoe beter de anti-zonnebrand beschermt. Een handig rekensommetje hierbij is: SPF x 20 minuten. Zo lang beschermt je anti-zonnebrand. Gebruik je zonbescherming met SPF15? Dan ben je dus 15 x 20 minuten beschermd, mits je voldoende gesmeerd hebt én de crème goed is ingetrokken.
  • Een waterresistente anti-zonnebrand beschermt je tijdens en na het zwemmen beter. Maar ook hierbij geldt: mits je er genoeg van hebt gesmeerd en het de kans heeft gekregen om goed in je huid te trekken.
Kan-een-antizonnebrand-je-de-hele-dag-beschermen-sfeerbeeld
  • Let goed op de houdbaarheid van je zonbescherming. Ook anti-zonnebrandcrème heeft namelijk een houdbaarheidsdatum. Hierna beschermt de crème minder goed. Ook neemt de beschermende werking af als je de tube of het flesje in de warme zon laat liggen. Bewaar je anti-zonnebrand daarom altijd op een koele en donkere plek.

Ons advies? Elke twee à drie uur opnieuw insmeren

Kan een zonnebrandcrème je de hele dag goed beschermen? Ja, als alle omstandigheden verder perfect zijn. En daar ontbreekt het vaak aan. Je vergeet toch een plekje in te smeren, je kinderen springen direct na het smeren al in het zwembad of je gebruikt een flesje anti-zonnebrand van vorig jaar. Om je zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen, is het daarom toch echt het beste om je regelmatig in te smeren. Zo weet je zeker dat je huid en die van je kinderen goed beschermd is.

Benieuwd naar het hele P20 assortiment? Bekijk alle anti-zonnebrandproducten dan snel in de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer