How to: jouw make-up hitteproof

Hitteproof makeup

Zo maak je je make-up hitteproof

Zomerse jurkjes, luchtige shirts en slippers; we passen onze kleding aan de temperatuur aan. Maar dat kan ook voor je make-up. Laat zweet en hitte je looks niet verpesten. Met deze 6 tips zie je er ook op een zwoele zomeravond op je best uit.

Tip 1: Begin bij de basis

Primer is de basis van je make-up. Gebruik deze na je hydraterende crème en voordat je je make-up aanbrengt. Een primer zorgt voor een goede basis zodat je make-up in de warmte goed blijft zitten.

Tip 2: Less is more

Gebruik zo min mogelijk producten voor je make-up aanbrengt. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken. Een reiniger en een lichte (dag)crème is al voldoende. Gebruik liefst een dagcrème met SPF (Sun Protection Factor). Deze beschermt je gezicht tegen uv-stralen.

Tip 3: Waterproof

Tijdens warmere dagen is een waterproof mascara een redder in nood. Door warmte en een hoge luchtvochtigheid loopt mascara snel uit. Een waterproof mascara blijft beter zitten. Gebruik je toch liever je eigen vertrouwde mascara? Gebruik dan na je mascara nog een laagje waterproof mascara.

Hitteproof makeup mascara

Tip 4: Licht en luchtig

Hou je make-up lichter dan dat je normaal zou doen. Ga voor een transparante formule die je huid laat ademen. Als de transparante formule naar jouw idee niet genoeg dekking geeft, kan je een concealer of een dun laagje dagcrème gebruiken. Wil je toch wat meer kleur op je gezicht? Accentueer dan het mooiste deel van je gezicht.

Hitteproof makeup lipgloss

Tip 5: Ga voor glans

Een lipgloss is op warme dagen fijner dan een lippenstift. Een lipgloss is lichter en gaat er niet direct af bij vochtigheid. Ook kan je een lipgloss makkelijk even bijwerken. Voor de all-time mooie traditionele zomerlook kies je voor een roze of perzikkleurige gloss. Ga je voor een meer gewaagde look, kies dan voor paars of oranje.

Tip 6: Blotting paper

Blotting paper vinden wij helemaal geweldig. Deze handige matterende papiertjes verfrissen de huid en absorberen zweet en vettigheid. Warm weer op komst? Stop vast een pakje blotting paper in je tas.

Geniet van de zomer!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer