Je favoriete beautyproducten voor een weekendje weg

weekendje weg koffer

Zo neem je je beauty essentials mee op reis

Een weekend of tweedaags tripje betekent meestal dat je zo weinig mogelijk mee wilt nemen, ongeacht hoe je reist. Maar wat doe je met je favoriete beautyproducten - zeker als het om grote verpakkingen gaat? Wij delen graag een lijstje ideale beauty essentials om op reis mee te nemen. Daarnaast hebben we een aantal handige tips om miniversies van je favoriete producten te vinden óf zelf te maken.

De basics voor je beautytasje

Laten we beginnen met de basics: een reistandenborstel, tandpasta, deodorant, dagcrème, nagelvijl, mini-scheermesje, shampoo en conditioner. De meeste toiletartikelen vind je wel in klein formaat bij de drogist. Bij de tandarts krijg je soms mondverzorgingsproducten in handige reisformaten. Bewaar deze voor als je op vakantie gaat.

Bewaar staaltjes voor dat weekendje weg

Stijlvol en slim: spaar proefmonsters van je lievelingsmerken en nieuwe producten. Acties en promoties in warenhuizen zijn een absolute aanrader als het gaat om het verzamelen van miniverpakkingen, omdat je deze dan vaak gratis bij je aankoop krijgt.

Doe-het-zelfminiversies van je favoriete producten

Als je je favoriete shampoo en conditioner niet in een reisformaat kunt vinden, giet dan wat over in kleine flesjes die je vindt in veel winkels. Of hergebruik shampooflesjes van hotels. Vul de flesjes niet tot de rand als je gaat vliegen. Veranderingen in luchtdruk kunnen ervoor zorgen dat de inhoud uitzet en je flesje gaat lekken. Gebruik ook geen glazen of breekbare potjes.

Stem make-up af op je bestemming

  • Een eyelinerpotlood dat je uit kunt draaien en waarvoor je geen puntenslijper nodig hebt is het makkelijkste. Een waterproof versie is natuurlijk helemaal handig als je gaat zwemmen of naar een evenement gaat waar je hoogstwaarschijnlijk een traantje zult laten. Hetzelfde geldt voor je mascara.
  • Langhoudende lippenstift is ook een favoriet op reis. Als je in slaap valt in het vliegtuig blijft hij gewoon op zijn plaats zitten!
  • Ook lippenbalsem is een must voor zowel koude als warme klimaten. Een goede balsem kun je gebruiken voor je lippen, nagelriemen en zelfs rond je neusvleugels als ze uitdrogen of als je verkouden bent.
Bon-voyage

Inpaktips voor je make-upproducten

Als je gaat vliegen, stop je make-up dan in een doorzichtig plastic tasje dat je in je handbagage of handtas doet. Andere toiletartikelen stop je in afsluitbare diepvrieszakken in je koffer. Deze 'zakjes' zijn niet bepaald stijlvol, maar zijn wel ontzettend makkelijk om een leeg hoekje in je koffer mee op te vullen.

Een absolute aanrader is een reisspiegeltje. In sommige hotels is het licht niet goed genoeg om je make-up aan te brengen (of het lichtje boven de vergrotende spiegel werkt niet) en moet je bij het raam gaan staan. Een reisspiegeltje is ook handig als je de achterkant van je haar wil zien tijdens het stylen.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer