Hoe schadelijk is het kleuren van je haar?

poly palette naturals

Wat doet haarverf met je kostbare lokken?

Verf jij regelmatig je haar? Dan vraag je je vast wel eens af wat dit met je kostbare lokken doet. Je hoort vaak dat het kleuren van je haar je lokken uitdroogt en zelfs kan leiden tot haarverlies. En dat wil je zeker niet! Maar hoe schadelijk is het kleuren van je haar nu echt? We hebben het voor je uitgezocht.

Wat doet haarverf met je haar?

In haarverf zitten allerlei ingrediënten die iets met je haar doen. Toch zijn niet al deze ingrediënten even goed voor je haar:

  • Ammoniak opent je haarschubben. De verf dringt dan beter door in je haar. Maar dit gas maakt je lokken ook droog. Ook sluiten de haarschubben na het verven vaak niet meer goed en krijg je sneller gespleten haarpunten.
  • Waterstofperoxide breekt het natuurlijke pigment van je haar af. Je eigen haarkleur wordt als het ware gewist en maakt plaats voor een nieuwe kleur.
  • Haarkleuringen bevatten verschillende stoffen, waaronder de eerder genoemde ammoniak en waterstofperoxide, die je haar uitdrogen.
  • Sommige mensen krijgen een allergische reactie na het kleuren van hun haar. Hun hoofdhuid jeukt en wordt rood, hun haar wordt dof en droog of in het ergste geval hebben ze haarverlies.

Is je haar kleuren schadelijk voor je haar?

Haarverf doet dus veel met haar en de gebruikte ingrediënten zijn niet allemaal even goed. Maar hoe schadelijk is het verven van je haar nou echt? Alle ingrediënten in haarverf voldoen aan de Europese richtlijnen. Dit houdt in dat ze niet kankerverwekkend zijn. Ook de hoeveelheid waterstofperoxide die gebruikt wordt, is niet schadelijk voor je gezondheid.

Mensen kunnen allergisch zijn voor een bepaalde stof in de haarkleuring en hierdoor bijwerkingen hebben. Vergelijk het met een voedselallergie waarbij je lichaam niet goed tegen bepaald voedsel kan. Test daarom vooraf of je allergisch bent voor de haarkleuring die je wilt gebruiken.

naturals poly palette

Je gekleurde haar heeft extra aandacht nodig

Je haar kleuren is dus niet zo slecht als soms beweerd wordt. Maar het is ook niet goed voor je haar en je lokken drogen sneller uit. Let er daarom op dat je je haar niet te vaak kleurt en dat je goed voor je gekleurde lokken zorgt. Die extra aandacht verdienen ze. Dit doe je zo:

  • Heb je extreem droog haar? Verf je haar dan niet. Door het kleuren verliest je haar het beschermende vet en droogt het nog sneller uit.
  • Verf je haar maximaal één keer per vier tot zes weken.
  • Donkere kleuren zijn beter voor je haar dan lichte kleuren.
  • Verzorg je haar na het kleuren goed en gebruik een speciale shampoo, conditioner en haarmasker voor gekleurd haar.

Meer weten? Lees ook De beste verzorging voor gekleurd haar .

De oplossing: een natuurlijke haarkleuring

Wil je je haar gezond houden maar toch genieten van een ander kleurtje? Probeer dan eens Poly Palette Naturals. Deze permanente haarkleuringen bevatten de natuurlijke ingrediënten zoals honing, cacaoboter en arganolie. De haarverf geeft een natuurlijk kleurresultaat. Je haar is intens verzorgd. Daarnaast zorgt de conditioner met arganolie voor soepel haar en een intense glans. Probeer het nu zelf!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer