Hoe ontstaat een slechte adem?

header CB12

Komt een slechte adem vanuit je maag of je mond?

Heb je als je wakker wordt een vieze smaak in je mond of klaagt je partner over je stinkende adem? Heel vervelend! Weet jij eigenlijk hoe je aan die slechte adem komt? Een slechte adem ontstaat in je mond en kent verschillende oorzaken. Hoe? Lees hier wat een slechte adem veroorzaakt.

Onze tip: CB12 Sensitive Mondwater is speciaal ontwikkeld voor het gevoelige gebit in combinatie met een slechte adem. Het mondwater zorgt voor een frisse adem en houd daarbij rekening met je gevoelige tanden.

Bacteriën in je mond

Een slechte adem ontstaat door een ophoping van bacteriën in je mond. Dat klinkt vies, maar hier proef je meestal niks van. Deze bacteriën hebben zelfs een belangrijke taak. Ze houden je mond schoon en gezond. Ze eten achtergebleven voedselresten op en breken deze af. Hierbij komen zogenaamde vluchtige zwavelverbindingen (VZV) vrij en die ruik je.

Naast deze VZV’s zijn er meer oorzaken van een slechte adem:

  • een droge mond
  • tandvleesontsteking
  • parodontitis
  • koolhydraatarm eten of vasten

’s Morgens een slechte adem?

Slechte adem in de ochtend? Iedereen heeft wel eens een niet zo frisse adem in de ochtend. Je merkt het zelf waarschijnlijk aan een vieze smaak in je mond. Maar waarom is het ’s morgens vaak erger dan de rest van de dag? Dat is simpel. Als je slaapt, wordt er minder snel speeksel aangemaakt. Hierdoor spoelen de bacteriën minder goed weg en heb je een slechte adem.

rondsfeerbeeld CB12

Probeer CB12, ook als je gevoelige tanden hebt

Mondwater van CB12 verbergt een slechte adem niet alleen, maar neutraliseert deze. Alle producten van CB12 zijn gebaseerd op een unieke en effectieve formule. De kracht van CB12 zit in de gepatenteerde samenstelling. Het mondwater neutraliseert je adem in plaats van deze enkel te maskeren en biedt je langdurig een goede adem. Het voorkomt de vorming van de stinkende vluchtige zwavelverbinding.

Heb je ook wel eens last van gevoelige tanden als je thee drinkt, een ijsje eet of in een appel bijt? CB12 Sensitive helpt de gevoeligheid van je tanden te verminderen, al na twee weken tweemaal daags spoelen na het tandenpoetsen. CB12 Sensitive bevat arginine. Dit komt van nature voor in je speeksel. Het vormt een beschermend laagje en beschermt zo je gevoelige tanden. Bovendien beschermt CB12 Sensitive ook direct 12 uur lang tegen een slechte adem. CB12 Sensitive bevat geen alcohol.

Met CB12 kun je snel weer opgelucht ademhalen!

Benieuwd naar het hele CB12 assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer