Hoelang gaat mascara mee?

hoe lang gaat mascara mee

Oeps! Is je mascara niet te oud?

Wees eens eerlijk, check jij wel eens hoe oud je mascara is? Waarschijnlijk niet. Maar toch is het goed dit te doen. Want net als de producten in je koelkast heeft ook je make-up een houdbaarheidsdatum.
Etenswaren gooi je na de houdbaarheidsdatum weg. Je wilt toch niet ziek worden? Maar doe je dat ook met je make-up? Als je make-up na de houdbaarheidsdatum nog gebruikt, kun je last krijgen van huidirritaties, infecties en ontstekingen. En dat wil je toch niet!

Onze tip: Deze waterproof mascara van Maybelline geeft je wimpers volume, lengte en een intens zwarte kleur. Ideaal voor een dagje strand!

van 0.00 14.49

Houdbaarheidsdatum op de verpakking

Net als bij etenswaren vind je de houdbaarheidsdatum van make-up op de verpakking. Veel mensen weten dit niet. Maar kijk maar eens op je favoriete make-up. Op het potje, flesje of tube staat het icoontje van een potje met een dekseltje . Hierin staat een getal. Dit getal is het aantal maanden dat het product na openen houdbaar is. Wist je dat bijvoorbeeld mascara maar drie tot vier maanden houdbaar is?

mascara houdbaarheid

Mascara vol bacteriën

Je mascara zit vaak vol bacteriën en schimmels. Dat klinkt vies! Elke keer als je het borsteltje uit de houder haalt en er weer in stopt gaan er bacteriën mee naar binnen. De eerste maanden zijn deze nog niet schadelijk. Maar na drie tot vier maanden kunnen deze bacteriën ontstekingen, irritaties en puistjes veroorzaken. Koop daarom elke drie tot vier maanden een nieuwe mascara. Want een ontsteking bij je ogen, daar zit je niet op te wachten.

Hoe kun je je mascara het beste bewaren?

Hoe kun je je mascara het beste bewaren?Je kan de houdbaarheidsdatum van je mascara niet verlengen. Maar door goed voor je mascara te zorgen, blijft ie langer goed. Zo voorkom je huidirritaties en puistjes!

Onze tips: 

  • Pomp je mascara nooit op en neer in de houder. Doordat er lucht bij de mascara komt, droogt deze sneller uit. En krijgen bacteriën meer kans.
  • Bewaar je mascara niet in de volle zon of een warme plek. Net als met etenswaren komen er op warme plekken meer bacteriën bij.

Onthoud wanneer je de mascara voor het eerst geopend hebt, of noteer het ergens. Gooi je mascara uiterlijk vier maanden na deze datum in de prullenbak en koop een nieuwe, frisse mascara. Dan kun je gelijk een nieuwe proberen!

Bekijk het assortiment

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer