Hoe kan ik mijn blonde haar langer laten stralen?

John Frieda Sheer Blonde

Laat je blonde haar stralen!

Als je blond haar hebt weet je hoe uitdagend het is om het hele jaar door je blonde haar helder en levendig te houden. Externe factoren zoals het milieu kunnen een grote impact hebben, net zoals de frequentie van bezoekjes aan de salon. Maar gelukkig zijn er een paar tips en tricks die je kunt volgen om je blonde haar te laten stralen zoals de zon.

Volgens top haarexperts kunnen de volgende dingen helpen:

  • Zilvershampoos kunnen een goede optie zijn voor blondies. Zilvershampoos zorgen ervoor dat de kleur levendig blijft en voorkomt een gele gloed. Gebruik een zilvershampoo niet vaker dan drie keer per week. John Frieda heeft een zilvershampoo genaamd Colour Renew.
  • Als het neerkomt op styling is vooral hittebeschadiging een grote nachtmerrie voor blondies die hun blonde kleur verliezen. Hittebeschadiging kan leiden tot een doffe en vervaagde blonde haarkleur. Probeer daarom zoveel mogelijk hittestylers te vermijden. Mocht je toch een stijltang of een föhn gebruiken, gebruik dan altijd een beschermingsspray tegen hitte.
  • Eén keer per week een voedend masker is een goede optie om je haar in goede conditie en je kleur levendig te houden.
  • Als je klaar bent met het wassen van je haar kan je koud water op een aantal plukken doen voor een paar seconden. Hierdoor sluiten de haarschubben, waardoor je haarkleur minder snel vervaagt en er glans in je haar zal blijven.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer