Hoe gebruik je een make-upspons of make-upblender

Nooit meer zonder make-upblender

Je komt ze steeds vaker tegen: de blending sponge of make-upblender. Deze make-upspons maakt het aanbrengen van je make-up een stuk eenvoudiger. Weg met al die andere kwastjes en penseeltjes. De blending sponge is je nieuwe favoriete make-upaccessoire.

Wat is een blending sponge?

De vorm van de blending sponge is uniek. De eivormige of druppelvormige spons heeft een ronde basis voor het gelijkmatig aanbrengen van make-up. Aan de andere kant is er een smalle punt voor de lastig bereikbare delen van je gezicht. De make-upblender is veelzijdig en perfect voor het aanbrengen van foundation, concealer en highlighter. Dankzij de spons breng je make-up vlekkeloos en met een gelijkmatige dekking aan.

beauty blender uitknijpen

Hoe gebruik je de blending sponge?


Helaas … de populaire make-upspons wordt vaak op een verkeerde manier gebruikt. Maar maak je geen zorgen! We leggen je hier stap voor stap uit hoe je de accessoire goed gebruikt. Ga voor die perfecte look!

Stap 1: Voorbereiden
Pak een glas schoon water. Doop hier je blending sponge in. Knijp de spons uit en haal zo het overtollige water eruit. Een vochtige spons maakt het aanbrengen van de make-up makkelijker. En nog belangrijker, hij neemt minder van je kostbare make-up op.

Let op: je kan de make-upblender met zowel poeder als vloeibare make-up gebruiken. Voor poeder moet de spons wel droog zijn. Sla dan stap 1 over.

Stap 2: Aanbrengen
Doe wat make-up op de buitenkant van je hand. Dep de grote, ronde kant van de spons in de make-up. ‘Stippel’ met de spons de make-up op je gezicht. Veeg de spons niet over je gezicht, maar stip je gezicht steeds kort aan. Zo breng je de make-up gelijkmatig aan.

Gebruik de punt van de spons om de gedeeltes rondom je neus en ogen te doen. Zo bereik je ook de meeste lastige plekjes. Doop de spons weer terug in het water en knijp het water eruit. Stippel met de spons over je gezicht voor de finishing touch.

Stap 3: Opruimen
Gooi de natte, gebruikte blending sponge niet zomaar terug in je make-uptas. De spons verdient wat meer aandacht. Maak hem schoon met antibacteriële zeep en laat goed drogen.

Ga voorzichtig met de make-upblender om. Als er scheuren in ontstaan, ben je te ruw. Vervang de spons elke drie maanden door een nieuwe. Zo voorkom je irritaties, puistjes en ontstekingen.

beauty blender aanbrengen

Aan de slag met een make-upspons of -blender? Check de betaalbare Kruidvat Beauty Essentials Make-up Spons.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer