Kruidvat Blog

Het geheim van een jonge uitstraling

oude vrouw bril

Het geheim van een jonge uitstraling

Natuurlijk, leeftijd is veel meer dan alleen een getal. Maar hoe zelfzeker je ook bent, soms is alleen een bezoek aan de opticien (“Mevrouw, het is hoog tijd voor een leesbril”) of je kapper (“Weet je zeker dat je er geen kleurtje in wilt vandaag?”) en de reflectie van jezelf in een winkelraam (“Ik lijk verdorie mijn moeder wel!”) genoeg om je aan het wankelen te brengen. Niet nodig met deze trucs!

1. Kies een classy bril

Dat je aan de leesbril moet, betekent niet dat je vanaf nu de hele dag als een oude oma over een halvemaan-brilletje moet gaan zitten turen. Voor thuis kun je zeker een paar goedkope brillen aanschaffen, maar op je werk, in de trein of tijdens een date zet jij je überhippe designbril op.

2. Verf je haar

Sommige fiftysomething vrouwen knippen niet alleen hun haar kort, maar stoppen ook met verven. Best zonde, want het kan je zomaar tien jaar ouder laten lijken. Laat je adviseren door je kapper of probeer thuis zelf een nieuw kleurtje en verwen je haar geregeld met een masker. Overigens is grijs zeker niet lelijk, zolang je haar maar glanzend en gezond eruit ziet.

3. Draag kraagjes

Een simpele manier om je look meteen chic of opvallend te maken, is het dragen van (losse) kraagjes, maar ook sjaaltjes en nepbontjes. De stylish kraagjes waren een aantal jaar geleden een absolute hit, maar zijn nog steeds een snelle manier om gewone, saaie shirts een spannende twist te geven.

4. Experimenteer met kleur

Was je de laatste tijd wat onzichtbaar door al het zwart, beige en bruin dat je droeg? De oplossing is gemakkelijk: probeer kleur! Je hoeft niet direct in een kameleon te veranderen. Begin bijvoorbeeld voorzichtig met een stijlvol witte blouse, een kwaliteitsshirt met print of een jurk met ruiten of opvallende strepen (absoluut aanwezig op de catwalks!). En kant verwerkt in bijvoorbeeld de mouwen van een blouse of jurk, is niet alleen erg trendy, maar ook een stijlvolle manier om toch een beetje bloot te laten zien.

lachen

5. Verzacht je make-up

Less is more geldt niet zozeer voor je kleding en accessoires, maar wel voor je make-up. Reden: te felle make-up laat je ouder lijken. Metallic oogschaduw bijvoorbeeld, laat je voortaan links liggen (het kruipt in ál je oogplooien). Kies in plaats daarvan voor een matte versie. Liefst in paars, grijs, beige en bruin. Lippen staan nu het best met zachte nude-, roze- en perziktinten. Te bruin, rood of oranje maakt je mond kleiner en je tanden geler.

6. Recht je rug

Een overeenkomst tussen veel oude mensen is hun houding: krom en naar voren gebogen, kijkend naar de grond. Dé manier om gelijk een stuk jonger eruit te zien is je buik intrekken, je romp samentrekken en rechtop te zitten en te lopen. Dus: schouders naar achteren, borst vooruit en een rechte rug. Je wordt instant slanker, groter en jonger! Hoe oud zei je alweer dat je was?

Zorg goed voor jezelf. Van binnen en van buiten!

Direct bestellen?

close

Vorige

Verzorgingstips voor glanzend en gezond haar ...
close

Volgende

Mooi verzorgde benen in de perfecte spijkerbr...