Goede gezichtsreiniging is belangrijk voor je huid

NIVEA Gezichtsreiniging

Goede gezichtsreiniging is belangrijk voor je huid

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen. Met name je gezichtshuid heeft overdag veel te lijden. Gedurende de dag hopen vuil, talg en dode huidcellen zich op. Ook make-up kan problemen geven als je het niet dagelijks verwijdert. Door vuilophoping raken poriën verstopt, waardoor je huid minder goed kan ademen. Vlekken, puistjes en rimpels kunnen ontstaan en je huid kan elasticiteit verliezen. Met een goede gezichtsreiniger zijn deze problemen makkelijk te voorkomen. Een zeer effectieve gezichtsreiniger is bijvoorbeeld Micellair water van NIVEA.

Onze tip: NIVEA Essentials Verfrissend & Verzorgend Micellair Water Innovatieve 3 in 1 reiniging voor gezicht en ogen verwijdert (oog)make up, reinigt het hele gezicht grondig en hydrateert de huid in één stap!

Het beste gezichtsreiniging ritueel

Maak van je dagelijkse huidreiniging een ritueel met vaste stappen. Dan weet je zeker dat je niets overslaat, het geeft rust en comfort en je huid zal je dankbaar zijn. Begin het reinigen met het verwijderen van je oogmake-up en reinig daarna je hele gezicht. Oogmake-up op waterbasis verwijder je met een vetvrij product; voor waterproof producten pas je gezichtsreiniging op olie-basis toe. Gebruik reinigingsmelk of gezichtsreinigingsdoekjes om make-up op de rest van je gezicht te verwijderen. Gebruik vervolgens een toner om je gezicht op te frissen, te verzachten en te kalmeren. Eindig het schoonmaken van je gezicht met een verzorgende nachtcrème. Zo kan jouw huid gedurende de nacht herstellen.

Ook wanneer je geen make-up gebruikt is het belangrijk om jouw schoonmaakritueel toe te passen. Hiermee zorg je ervoor dat dagelijks vuil zoals zweet, stof en andere radicalen zoals uitlaatgassen van het gezicht worden verwijderd.

Waarom je gezicht reinigen?

Als het vuil dat je huid overdag verzamelt niet verwijdert, is de kans groot dat het zich in je huidporiën gaat ophopen. Daar vormt het een fantastische voedingsbodem voor micro-organismen, met mee-eters en puistjes als resultaat. Vuil kan je huid ook irriteren en reacties oproepen. Hierdoor droogt je huid uit en kan het verkleuringen en vlekken krijgen. Dagelijks je gezicht schoonmaken voorkomt dit en laat je mooie huid veel langer jong ogen.

Wat is micellair water?

In micellair water bevinden zich zogenaamde micellen. Dit zijn microscopisch kleine deeltjes die vuil en vetdeeltjes omsluiten en als een magneet van je huid trekken. Agressieve zeep of scrubben is niet nodig; micellair water is zacht voor je huid en verwijdert make-up en dagelijks vuil snel en gemakkelijk. Hierdoor krijgt de huid de kans om goed te ademen en je merkt dat deze veel frisser aanvoelt.

Goede gezichtsreiniging kopen

Welk type micellair water is voor je de beste gezichtsreiniger? Dat hang ervan af welk huidtype je hebt. Maak een keuze tussen micellair water voor een normale huid, een droge huid of een gevoelige huid. Wil je online Micellair water kopen? Plaats je bestelling in de webshop van Kruidvat. Kruidvat levert je producten zeer snel uit en als je orderbedrag 50 euro of meer is, berekenen we geen verzendkosten.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer