Goed je handen wassen is niet moeilijk

Palmolive handen wassen zeep

Voorkom bacteriën in je eten en was regelmatig je handen

Of je nu een blikopener pakt, een broodje eet of een mailtje typt, je gebruikt je handen. De hele dag door. Niet zo gek dus dat je handen regelmatig met bacteriën en virussen in aanraking komen. En als jij dan zonder je handen te wassen dat lekker broodje tijdens de lunch oppakt, komen de schadelijke bacteriën en virussen op je broodje. Iewl! Regelmatig goed je handen wassen is belangrijk. Lees hier hoe je dat doet.

Hoe was je je handen goed?

Je handen even snel door het stromende water halen is niet genoeg om ze hygiënisch schoon te krijgen. In de volgende drie stappen was jij je handen wél goed en neem je afscheid van vieze bacteriën en virussen:

1. Zet de kraan aan. Handen wassen doe je het best onder stromende water.
2. Was met vloeibare zeep je handen. Vergeet niet te wassen tussen je vingers en onder je nagels.
3. Droog je handen af met een droge, schone handdoek of een papieren handdoekje.

Tip: Draag je ringen? Bacteriën hopen zich graag op de huid onder je ringen op. Doe ze daarom af voordat je je handen wast.

Handen wassen eten koken

Wanneer moet je je handen wassen?

Je hoeft je handen natuurlijk niet elke vijf minuten te wassen. Maar sommige momenten is het wel belangrijk, bijvoorbeeld:

  • voor je gaat eten;
  • voor je je eten klaarmaakt;
  • na het aanraken van rauw vlees of rauwe groente;
  • nadat je naar het toilet bent geweest;
  • na het verschonen van een luier;
  • na het aanraken van je kat, hond of ander dier.

Wist je dat de bacteriën zich ook makkelijk via je messen en snijplank verspreiden? Was deze daarom eerst af voor je ze opnieuw gebruikt. Zeker als je met rauw vlees of rauwe groenten werkt.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer