Geven en delen maakt gelukkig

Wendy geven en delen

Tijdens feestdagen geven velen massaal aan de mensen om wie zij geven.

Hoe vaak geef jij zomaar iets weg? Een klein gebaar doet al veel. Geven en delen maakt niet alleen een ander gelukkig, maar jezelf ook! Lees hier waarom dit zo is en hoe je het doet.

De kleine dingen

Cliché, maar waar. Een spontaan cadeautje voor iemand, interesse tonen in je collega’s of een helpende hand zijn voor een oudere buurvrouw. Elke positieve actie die je doet, geeft een ander een goed gevoel. Vaak genoeg heb je het niet eens door. Let daar maar eens op!

Bewust delen

Op veel verschillende manieren kun je bewust delen. Ga op pad om vrijwilligerswerk te doen of doneer elke maand een (klein) bedrag aan een goed doel. Door activiteiten te herhalen en deze routinematig te doen, word je je bewust van het delen en dus gelukkiger.

Vertrouwensband

Het geven of delen van een geheim, compliment of cadeautje vergroot onderling vertrouwen. Een sterke vertrouwensverband creëert een positief en happy gevoel. Uit onderzoek naar de gelukkigste landen in de Europese Unie blijkt dat niet de rijkste landen werden bestempeld als het gelukkigst, maar de landen waar er het meest sprake was van vertrouwen en sociale interactie tussen de inwoners.

Geven maakt gelukkiger dan ontvangen

Uit Amerikaans onderzoek (Michael Norton van de Harvard Business School)
blijkt dat mensen zich gelukkig voelen als zij geld uitgeven aan hun omgeving. Mensen geven liever iets een iemand anders, dan dat zij het geld aan zichzelf uitgeven. De dankbaarheid van de ander speelt een grote rol, want dit werkt namelijk stress verlagend.

WENDY Magazine zet zich in voor een zoektocht naar geluk. Het blad biedt verdieping door interviews met bekende en onbekende Nederlanders, tips, testen en prachtige fotografie. De thema’s die uitgediept worden zijn liefde & vriendschap, vrijheid & balans, energie & gezond, geven & ontvangen.

Nooit meer iets van WENDY missen? Speciaal voor Kruidvat(klanten) heeft WENDY de volgende actie: 7 x WENDY + cadeautje voor maar €25! Ga naar wendyonline.nl/kruidvat

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer