Kruidvat Blog

Geen paniek! Zo voorkom je gespleten haarpunten

headerbeeld-gespleten-haarpunten

Dit zijn de beste tips om gespleten haarpunten te voorkomen

Heb jij ook zo’n hekel aan gespleten haarpunten? Je herkent ze direct aan droge uiteinden die alle kanten op springen. Je haar ziet er ongezond uit en dat is het eigenlijk ook. De oplossing? Je haar knippen. Maar nog belangrijker is om beter voor je haar te zorgen en gespleten haarpunten te voorkomen. En dat kan heel eenvoudig met deze tips

Onze tip: Deze heat protect spray zorgt er niet alleen voor dat je haar niet beschadigt door de hitte van je föhn of stijltang, maar maakt je haar ook nog eens super zacht!

Gespleten haarpunten zijn een teken van ongezond haar

Gezond haar splijt niet. Zo simpel is het. Als je haarpunten splijten is het dus niet gezond en heeft extra aandacht nodig. Maar eigenlijk is het nog beter om eerder in te grijpen en gespleten haarpunten te voorkomen.

Met deze 9 tips voorkom je gespleten haarpunten:
1. Plan regelmatig een kappersbezoek. Als je haarpunten gespleten zijn, is het het beste om je lokken te laten knippen. Maar door regelmatig naar de kapper te gaan, voorkom je ook gespleten punten.
2. Gebruik je shampoo en conditioner verstandig. Elke dag je haar wassen is niet nodig, één keer per twee of drie dagen is genoeg. Door een conditioner te gebruiken, sluiten je haarschubben en is je haar beter beschermd.
3. Wrijf je haar niet droog met een handdoek. Handdoeken zijn vaak ruw en door te wrijven beschadig je je haar. De kans op gespleten punten is dan groter. Dep je haar droog, gebruik een zachtere microfiber handdoek of wikkel je haar in de handdoek.
4. Borstel je haar niet te vaak. Laat het eerst goed drogen voor je het uitborstelt, nat haar is veel kwetsbaarder. Gebruik een haarborstel van natuurlijk materiaal om je haar zo min mogelijk te beschadigen.

sfeerbeeld-gespleten-haarpunten

5. Pas op met de hitte van stylingtools. Door je haar te föhnen of te stijlen met een stijltang drogen je lokken uit. En dat vergroot de kans op gespleten punten. Gebruik deze tools dan ook zo min mogelijk en bescherm je haar goed met een speciale spray.
6. Go natural. Hoe natuurlijker je je haar houdt, hoe gezonder het is. Gebruik daarom niet te veel haarspray of mouse, kleur je haar zo min mogelijk en laat het los hangen.
7. Zet je haar niet te strak vast. Een mooi opgestoken kapsel of een strakke vlecht of paardenstaart staat natuurlijk fantastisch, maar is minder fijn voor je haar. Doe dit alleen bij bijzondere gelegenheden en laat je haar verder met rust. Draag je het toch liever vast? Gebruik dan een kabelelastiek.
8. Sweet dreams! Van welk materiaal is jouw kussen gemaakt? Een katoenen kussensloop zorgt voor veel wrijving als je draait in je slaap. En dat is slecht voor je haar. Slaap daarom op een zijden kussensloop. Die is een stuk zachter voor je lokken.
9. Bescherm je lokken goed tegen de zon. De zon droogt je haar sneller uit en vergroot de kans op gespleten haarpunten. Gebruik op zonnige dagen bijvoorbeeld de Kruidvat Solait SPF30 Head & Hair Protection Spray.

close

Vorige

How-to: Let’s Sparkle met een prachtig opgest...
close

Volgende

De ultieme highlighter hacks