Kruidvat Blog

Exclusief bij Kruidvat: AXE Movember edition

axe movember

Heb jij ballen om voor je gezondheid te zorgen?

Het is alweer zover. De maand november wordt Movember. Het initiatief waarbij mannen hun snor een maand lang laten staan om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man. Vandaar dat je november ineens veel besnorde mannen ziet. Dikke snorren, kleine snorren, krulsnorren, het mag allemaal. Dus mannen, doe mee en laat 30 dagen je snor staan en word een echte Mo-Bro!

The Movember Foundation

Het woord Movember is een combinatie van ‘moustache’ (mo) en ‘november’. Initiatiefnemer The Movember Foundation focust zich op teelbalkanker, prostaatkanker, mentale gezondheid en preventie van zelfmoord. Met de actie heeft The Movember Foundation in de afgelopen jaren wereldwijd al meer dan 1.200 onderzoeken en projecten gefinancierd.
Kruidvat en AXE doen mee!

Kruidvat en AXE doen mee!

Ook Kruidvat en AXE zetten zich samen in. Veel (jonge) mannen vinden het niet cool om het over hun gezondheid te hebben, zoals over het risico op teelbalkanker. AXE spoort je daarom aan: Heb jij de ballen om aan je gezondheid te werken?
Teelbalkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker bij jonge mannen. Het is daarom goed om regelmatig een preventieve check te doen. Hoe? Dat lees je op de achterkant van de producten van de AXE Movember Edition. Met Axe Movember Edition deodorant en Axe Movember Edition bodywash, werk jij mee aan dit goede doel!

axe movember special edition

Meedoen aan Movember?

Word een Mo-Bro en steun Movember. Bereid je voor op een harige maand en laat 30 dagen lang je snor staan. Lees hier hoe je deze maand het beste voor je snor kunt zorgen. En … ook vrouwen kunnen (snorloos) meedoen. Als Mo-Sista werk ook jij mee aan dit goede doel.
Meld je aan via Movember.

Is het december en wil je van je snor af? Lees hier hoe je je snor het in een handomdraai afscheert.

axe ballencheck

Check jezelf regelmatig

Teelbalkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker onder jonge mannen. Daarom is het belangrijk om regelmatig een preventieve check te doen. Hoe ziet zo’n check eruit? Volg de onderstaande drie stappen:

STAP 1:
Check beide teelballen regelmatig. Doe dit bij beide teelballen, een voor een.

STAP 2:
Rol elke teelbal tussen je duim en vingers en check of je bultjes, zwellingen of pijn voelt.

STAP 3:
Je teelballen zouden glad, stevig en gevoelig moeten aanvoelen, maar niet pijnlijk. Als de teelbal anders aanvoelt dan normaal, is het verstandig zo snel mogelijk naar je huisarts of specialist te gaan.

close

Vorige

Wat vind jij? aflevering 2 – Het perfec...
close

Volgende

Wat vind jij? aflevering 3 – Hoe zit he...