Droge huid? Misschien is je zeep de boosdoener!

Header-drogehuid

Met deze supertips zeg je bye, bye tegen een droge huid

Je dagelijkse leven is best heftig: volle treinen, verkeer, werk en stress. Na een lange werkdag wil je alleen nog maar lekker thuis relaxen. Maar de dingen die je doet als je thuis bent, zouden weleens de oorzaak kunnen zijn van je droge huid.
Om een probleem te kunnen oplossen, moet je eerst weten wat de oorzaken zijn. Dus laten we eens kijken wat de 5 belangrijkste oorzaken van een droge huid zijn. En daarna gaan we er wat aan doen!

Onze tip: Sanex Zero% Droge Huid Douchegel is vrij van parabenen, kleurstoffen en zeep en is speciaal voor de droge huid!

1. Te veel wassen
We begrijpen het: je hebt leuningen aangeraakt, op het knopje van de lift gedrukt of een wc-deur geopend. Natuurlijk was je dan je handen, je wilt geen risico nemen. Maar als je dat de hele dag door doet, wordt je huid hartstikke droog.

De oplossing: Vermijd agressieve soorten zeep met woorden als "aseptisch" of "antibacterieel" op het etiket. Deze producten bevatten vaak sterke chemicaliën die je huid aantasten. Zelfs als je ze maar af en toe gebruikt. Het is een goede gewoonte om je handen na het wassen altijd te hydrateren. Supertip: Zorg ervoor dat er altijd vochtinbrengende crème bij de wastafel staat.

2. Uitdroging
Als je handen chronisch droog zijn, is de kans groot dat je niet genoeg water drinkt. Dat valt soms niet eens op. Zeker in de wintermaanden, omdat je dan niet zo veel zweet. Een goede manier om te testen of je huid droog is: knijp erin en kijk hoelang het duurt voordat de huid weer in zijn oorspronkelijke staat is teruggekeerd. Als dat langer dan een second duurt, dan is je huid mogelijk uitgedroogd.

De oplossing: We raden je aan 2 liter water per dag te drinken. Dat zijn ongeveer 8 glazen. Dat klinkt eenvoudig, maar je bent de tel zo kwijt. Als je een fles van 1 liter gebruikt, kun je gemakkelijker bijhouden hoeveel je gedronken hebt. Drink twee flessen water et voilà!

3. De verkeerde vochtinbrengende crème gebruiken
Wist je dat? Verschillende huidtypes hebben verschillende soorten vochtinbrengende crèmes nodig. Als je huid al ontzettend droog is, kan een product met parfum irritatie veroorzaken. Gebruik die dus maar niet meer. Ook op water gebaseerde lotions maken je huid uiteindelijk droger. Het water in het product verdampt namelijk snel en neemt al het overtollige vocht uit je huid daarbij mee.

De oplossing: Zorg ervoor dat je vochtinbrengende producten gebruikt die hypoallergeen zijn, geen parfum bevatten en op olie zijn gebaseerd. Als je huid alleen wat droger dan normaal is, hoef je misschien niet zo ver te gaan. Maar als je deze instructies volgt, kun je je schilferige huid vaarwel zeggen!

Rond-sfeerbeeld-drogehuid

4. Te vaak scrubben
Het is ons allemaal wel eens overkomen. Je gaat bijna op vakantie en ineens zit je hele gezicht onder de puistjes. Je begint als een gek te scrubben om je huid schoon te krijgen, met als gevolg dat hij nu kurkdroog is. Dit gebeurt vooral als je een scrubmiddel met microbeads gebruikt. Hierdoor kunnen namelijk kleine barstjes en sneetjes in de huid ontstaan.

De oplossing: Probeer niet vaker dan twee keer per week te scrubben. Als je de huid niet genoeg tijd geeft om zich te herstellen, verwijder je namelijk de gezonde cellen. Ga ook op zoek naar scrubmiddelen met zachtere ingrediënten. Glycol- en salicylzuur zijn hier goede voorbeelden van.

Onze tip: De Kruidvat Step 1 Pure Cleansing 3 in 1 Wascrème is een wascrème met salicylzuur voor je gezicht die je zowel als een reiniging, scrub en masker kunt gebruiken.

van 0.00 2.99

5. Lang heet douchen
Het is natuurlijk heerlijk, zo'n lekkere warme douche. Maar deze verwennerij kan helaas wel een droge huid veroorzaken. Als je huid te lang met warm water in contact komt, worden de natuurlijke oliën namelijk aangetast.

De oplossing: Douche maximaal 10 minuten op een temperatuur van maximaal 30 °C. Een ijskoude douche helpt trouwens ook niet. Daar gaan je poriën van dichtzitten en het bezorgt je de rillingen. Een gezond evenwicht, dat is waar het om gaat.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer