De huidverzorgingsroutine voor elke leeftijd

Nivea

De beste huidverzorgingsroutine voor elke leeftijd

Net als alles aan je lichaam, verandert ook je huid naarmate je ouder wordt. Wil je iets doen aan de gevolgen van het natuurlijke huidverouderingsproces? Zorg er dan voor dat jouw huidverzorgingsproducten op je leeftijd aansluiten. In elke leeftijdsfase vraagt je huid om een aangepaste verzorging. In het assortiment van NIVEA vind je innovatieve producten waarmee je jouw huid de perfecte maatwerkbehandeling geeft.

Onze tip: NIVEA Verfrissende 2 in 1 Reinigingsmelk & Tonic combineert een reinigingsproduct en een tonic en daardoor reinigt en zuivert het de huid in één handeling!

Wanneer begint huidveroudering?

Afhankelijk van je huidtype, je genetische aanleg en je levenswijze mag je erop rekenen dat je huid vanaf je dertigste levensjaar begint met zijn natuurlijke huidverouderingsproces. Maar Waardoor veroudert de huid precies? Een heel scala aan lichaamsfuncties en omgevingsfactoren is hiervoor verantwoordelijk. Denk aan stress, voeding, UV-straling van de zon, maar ook je erfelijke aanleg. Na verloop van tijd wordt je huid dunner, droger en neemt zijn elasticiteit af. In elke levensfase kun je met goede huidverzorging veel effecten tenietdoen.

20+ Een vermoeide en droge huid

Als je in de puberteit last hebt gehad van acne, kan het voorkomen dat je ook na je twintigste levensjaar een wat vettige huid houdt. Je zorgt met een goede gezichtsreiniging voor een gezonde huid. Met een reingingsmilk en tonic blijft je jonge huid in topconditie. Make-up verwijder je het best met een niet-agressieve make-up remover. Een hydraterende en voedende crème bestrijdt de gevolgen van een druk en intens leven.

35+ De onvermijdelijke rimpels

Loop je tegen je veertigste levensjaar, dan neemt de productie van collageen en elastine in je huid af. Beide vezels zijn erg belangrijk om je huid elastisch en glad te houden. Je huid zal de eerste rimpels gaan vertonen. Ook merk je dat de huid droger aan gaat voelen. Hoe bestrijd je de effecten? Bijvoorbeeld met een NIVEA Q10Power Sensitive Dagcrème SPF15 en met een oogcrème die de zogenaamde kraaienpootjes tegengaat.

Nivea

55+ Dunner wordende huid

Ben je de 55 gepasseerd, dan zal je voelen dat je huid dunner wordt. Dode huidcellen worden minder snel en effectief vervangen en de elasticiteit van je huid neemt nog meer af. Nu is het tijd voor een vitaliserende en voedende dagcrème die bovendien het natuurlijke herstelvermogen van je huid stimuleert. Met een anti-rimpel crème die hyaluronzuur bevat geef je je huid meer volume.

65+ De rijpere huid

Ben je de 65 gepasseerd, dan vraagt je huid om een rijpere huidverzorging met intens voedende en hydraterende crèmes. Ook mag je dan gaan denken aan verhullende crèmes waarmee je pigmentvlekken effectief kunt bestrijden.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer