De grootste fout bij het scheren van je benen

Wilkinson scheren benen

Wanneer scheer jij je benen?

Timing is alles, ook bij het scheren van je benen. Haal jij in de ochtend even snel het scheermesje over je benen? Dan maak je een grote fout. Het is veel beter om je benen in de avond te scheren. Wil je weten waarom? Lees dan snel door.

Het beste tijdstip om je benen te scheren

We maken geen geintje, het is echt beter om je benen ’s avonds te scheren. In de ochtend is het vaak kouder dan in de avond. Haartjes en poriën zijn dan beter zichtbaar en je benen voelen na het scheren niet zo heel glad aan. Voor de perfecte, gladde benen moet je echt ’s avonds scheren.

Als je slaapt, worden je benen namelijk warm. Hierdoor zwellen ze een beetje op. De haartjes die je ’s avonds tijdens het scheren vergeten bent, gaan dan weer terug in het haarzakje en vallen zo minder op. Je benen voelen dan gladder en zachter aan.

Wilkinson scheren benen

4 tips voor een nog fijner scheermoment

Oké, je weet nu wanneer je het beste je benen scheert. Maar dat maakt het scheren niet leuker. Veel vrouwen hebben een hekel aan het scheren van hun benen. Maar met onze tips maak je dit verplichte moment wat fijner:

  • Is je scheermesje bot? Vervang hem dan direct. Als het mesje niet meer soepel over je huid glijdt, is het tijd om afscheid te nemen.
  • Scheer je graag onder de douche? Laat dan eerst even het warme water over je benen stromen. Dat maakt het scheren makkelijker. Was bijvoorbeeld eerst je haar en begin daarna pas met scheren.
  • Scrub je huid de dag voordat je gaat scheren. Je verwijdert zo dode huidcellen en voorkomt ingegroeide haartjes.
  • Klaar met scheren? Verzorg de huid van je benen dan met een heerlijke, hydraterende bodylotion.

Dus neem ’s avonds even een half uurtje voor jezelf en maak met onze tips het scheermoment een heerlijk verwenmoment!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer