De do’s en dont’s van gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging

De best practices in gezichtsreiniging

Biodermal is al 40 jaar op de Nederlandse markt met natuurlijke verzorgingsproducten die je (kleine) huidproblemen oplossen. Het merk heeft dus flink wat kennis op het gebied van huidverzorging. En die kennis deelt Biodermal graag. Bijvoorbeeld over de reiniging van je huid.

Daarom nu de do’s en don’ts voor de beste gezichtsreiniging volgens Biodermal.

Do’s

Maak je gezicht elke morgen en avond schoon
Haal je ’s avonds je make-up van je gezicht? Goed bezig! Maar zorg dat je daarnaast ook ’s morgens je gezicht goed reinigt. ’s Nachts herstelt je huid, waarbij afvalstoffen, zweet en talg vrijkomen. Reinigen in de ochtend is daarom geen overbodige luxe. Draag je een dag geen make-up? Hou dan ’s avonds dezelfde reinigingsroutine aan als op dagen waarop je wél make-up draagt.

Gebruik een product met glycolzuur
Al eens gehoord van glycolzuur? Hoog tijd, want dit fruitzuur kan veel goeds doen voor jouw huid. Glycolzuur is een fruitzuur afkomstig van rietsuiker. Het bestaat uit minuscule moleculen die diep in je huid dringen. Glycolzuur verwijdert onder ander dode huidcellen. Het mooie is dat het fruitzuur zo mild is, dat het geschikt is voor alle huidtypen. Een goed reinigingsproduct met glycolzuur is Biodermal Reinigingsmousse voor alle Huidtypen.

Don’ts

Gaan slapen met make-up
Gaan slapen met make-up op je gezicht is erg slecht voor je huid, ook al gebeurt het maar één keer! Je huid herstelt ’s nachts en dat lukt niet als er nog make-up op zit. Bovendien werkt je nachtcrème het best op een schone huid. Haal daarom altijd je make-up van je gezicht, hoe laat het ook geworden is.

gezichtsreiniging-biodermal-smile

Alleen reinigen met water
Water alleen kan je huid niet voldoende schoonmaken. Dat komt omdat met alleen water vet en make-up niet oplossen. Gebruik liever een reinigingsproduct dat je met water af kunt spoelen, bijvoorbeeld Biodermal Face Wash Gezichtsreiniging voor alle Huidtypen.

Hetzelfde watje gebruiken
Gebruik je een reinigingsmelk, oogmake-upremover en lotion of micellair water? Gebruik dan voor elk product een nieuw, schoon watje. Anders verplaats je het vuil alleen maar. Gebruik het product ruim, dan hoef je ook minder te wrijven.

Overmatig scrubben
Scrubben is een wat agressieve manier van reinigen. Doe dit dan ook niet te vaak. Wil je van de dode huidcellen af, gebruik dan een exfoliërende reiniger. Scrub je omdat je last van acne hebt? Een reiniger met glycolzuur zorgt dat je poriën niet verstopt raken.

Te heet water gebruiken
Gebruik je te heet water na je reiniger, dan tast je het beschermende olielaagje op je huid aan. Gebruik liever lauwwarm water.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer