Kruidvat Blog

De 5 meest gemaakte fouten bij het verven van je haar: zo voorkom je ze

Header_ De 5 meest gemaakte fouten bij het verven van je haar zo voorkom je ze

Veel gemaakte fouten bij het kleuren van je haar

Durf jij het aan om zelf je haar te kleuren? Best spannend als je dat voor de eerste keer gaat doen. Maar wees gerust, veel vrouwen zijn je voorgegaan. En daar kun jij je voordeel mee doen! Wij hebben namelijk de vijf meest gemaakte fouten bij het zelf kleuren van je haar voor je op een rijtje gezet. Zo zorg jij ervoor dat je ze niet ook maakt.

1 – Denken dat de kleur precies zo wordt als op het pakje

Als je in de winkel staat, word je aangekeken door veel breedlachende vrouwen met een stralende haarkleur. Laat je niet te veel door ze verleiden, want je krijgt vrijwel nooit precies dezelfde haarkleur als het model op het pakje.

Als je zelf je haar gaat verven, is het belangrijk je verwachtingen van te voren goed te managen. Iedereen heeft namelijk uniek haar en dat betekent dat een kleur altijd anders uitpakt. Op het doosje met de haarkleuring staat daarom ook vaak een indicatie van hoe de kleur op jouw haar kan uitpakken.

2 – Te weinig haarverf gebruiken

Heb jij een volle bos met lang haar? Zorg er dan voor dat je genoeg verf gebruikt. Als je te weinig haarkleuring op je haar aanbrengt, krijg je nooit het gewenste resultaat. Als je lang haar hebt, is het daarom altijd verstandig om twee pakjes haarkleuring te kopen zodat je de haarverf royaal aan kunt brengen.

3 – Te eigenwijs zijn

Heb jij ook geen geduld om de gebruiksaanwijzing goed te lezen omdat je direct aan de slag wilt? Dan kan verkeerd uitpakken bij het kleuren van je haar. Als je de aanwijzingen op de verpakking niet goed volgt, heb je kans dat de kleur anders uitpakt dan je wilt. Misschien toch eerst maar even rustig lezen dus.

4 – Eerst de bovenste haren verven en daarna pas de onderste

Als je thuis je haar verft, ben je vaak geneigd om eerst de bovenste plukken van je haar te kleuren. Maar het is beter om eerst de onderste lagen van je haar te kleuren. De kleuring zit daar namelijk het langst en kan daarom donkerder uitvallen dan de rest. Het is het mooist als dat op het onderste deel van je haar zit.

Sfeerbeeld- De 5 meest gemaakte fouten bij het verven van je haar zo voorkom je ze

5 – Altijd je hele haar willen kleuren

Wil je je uitgroei bijwerken? Dan ben je misschien geneigd om je hele haar opnieuw te verven. Maar dat is zeker niet nodig. Voor je haar is het zelfs beter om alleen de uitgroei bij te werken. Je kan dit zelfs tot wel drie keer doen voordat het weer nodig is om je hele haar te kleuren.

Meer weten? Lees dan Je uitgroei bijwerken, zo doe je dat!

Ben jij benieuwd naar ons hele haarkleuring assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Vorige

5 dingen die je moet weten voordat je een zel...
close

Volgende

Een haarmasker gebruiken? Ontdek hier wat het...