De 4 beste douchetips voor een droge en gevoelige huid

Header_De 4 beste douchetips voor een droge en gevoelige huid

Waarom een zeepvrij product werkt

Waar was jij je mee? Kies jij ook gewoon voor de douchegel die het lekkerst ruikt of let je op de ingrediënten? Zeker als je een droge of gevoelige huid hebt, is het beter om zeepvrije douchegel te gebruiken. Hier ontdek je waarom en waar je onder de douche nog meer op moet letten als je een gevoelige of droge huid hebt.

De pH-waarde van zeep

Op veel producten zie je pH staan. Dit staat voor Potentia Hydrogenii oftewel de zuurtegraad. Je huid heeft standaard een pH-waarde van 5,5. Hierdoor heeft je huid een natuurlijke beschermlaag die haar beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals irritaties en uitdroging. Om deze beschermlaag te beschermen is het belangrijk de pH-waarde in stand te houden.

Zeep heeft gemiddeld een pH-waarde tussen de 8 en 12. En dat verstoort dus de pH-waarde van je huid. Hierdoor kan de beschermende laag beschadigen. Zeepvrije producten hebben een huidneutrale pH-waarde en zijn daarom beter voor je huid.

Tip: in het assortiment van Sebamed vind je diverse zeepvrije bad- en doucheproducten die de weerstand van je huid verhogen. Alle producten hebben een pH-waarde van 5,5 en zijn daarom goed voor je droge en gevoelige huid.

De beste douche-ervaring voor je droge en gevoelige huid

Om goed voor je droge en gevoelige huid te zorgen, is het niet alleen belangrijk om de juiste doucheproducten te gebruiken, maar ook voor de beste douche-ervaring te zorgen. Check daarom deze tips:

Sfeerbeeld- De 4 beste douchetips voor een droge en gevoelige huid
  • Zet de temperatuur niet hoger dan 38°C. Wil je huidveroudering tegengaan? Wissel tijdens het douchen dan regelmatig tussen koud en warm water.
  • Douche maximaal één keer per dag. Is het toch nodig om twee keer per dag te douchen? Zorg er dan voor dat je douchebeurt niet langer dan 5 minuten duurt.
  • Zorg ervoor dat je huid zo min mogelijk in aanraking komt met water. Water droogt je huid namelijk uit. Maak je huid daarom nat en draai daarna de kraan dicht om je in te zepen. Zeep jezelf in met een zeepvrije douchegel en zet daarna de kraan weer open om je huid goed af te spoelen.
  • Ga je liever in bad dan onder de douche? Onthoud dan dat dit je huid nog meer belast. Ga daarom maximaal 20 minuten per week in bad en gebruik altijd zeepvrije badproducten.

Ben jij benieuwd naar ons hele Sebamed assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer