Dag statisch haar!

LÓreal Elvive statisch haar

De beste tips tegen statisch haar

Gedachteloos ga je met je vingers door je haar. Je hoort het knetteren en je mooie lokken lijken te gaan vliegen. Je haar is statisch! Gelukkig hebben wij de beste tips voor je om hier vanaf te komen. Dag, statisch haar!

Elektrostatische lading

Statisch haar is heel vervelend. Je haar ‘plakt’ overal aan vast, knettert als je het aanraakt en je lokken zitten niet meer mooi in model. Hoe kan dat? Statisch haar heeft te maken met positief en negatief geladen deeltjes. De positieve deeltjes hopen zich op aan het haaroppervlak en veroorzaken zo elektrostatische lading.

Hoe droger je haar, hoe groter de kans op statisch haar. De kans op statisch haar is het grootst bij een lage luchtvochtigheid. Vooral in de winter heb je er daarom last van. De lucht is dan droger. Je haar wordt vaak statisch geladen als het in aanraking komt met wollen kleding of als je het borstelt of föhnt.

Lóreal Elvive statisch haar

5 tips tegen statisch haar

Wil je van het knetteren af en je haar mooi in model houden? Probeer dan eens deze tips:

  • Gebruik een haarlak met een anti-statische werking en anti-pluis. Spuit de lak op je haarborstel en haal deze door je haar. Je kunt ook een beetje lak op je haar sprayen en dit met je vingers door je haar borstelen.
  • Verzwaar je haar. Kneed wat van je haarmasker of conditioner in de puntjes. Spoel het niet uit. Zo hou je je springerige haar beter in toom.
  • Denk goed na over je kleding. Vooral nylon, wol en synthetische kleding zorgen voor statische lading. Draag daarom liever katoenen kleding.
    Extra tip: Wordt je haar statisch door een muts of sjaal? Spuit het kledingstuk dan in met een beetje haarlak. Succes verzekerd!
  • Gebruik een nylon haarborstel met varkenshaar. Plastic en metalen haarborstels maken je haar sneller statisch waardoor het gaat knetteren.
  • Ben je onderweg en wil je snel van je statische haar af? Water of handcrème werkt snel. Doe wat handcrème op je handen en wacht tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer