Dag dof haar! 9 tips voor glanzende lokken

headerbeeld-dof-haar

Geef glans aan je doffe haar

Mist jouw haar gezonde glans? Veel mensen hebben last van dof haar. Zeker als je regelmatig stylingtools gebruikt of je haar verft, is het voor je haar moeilijk om glans te behouden. Hier lees je onze 9 beste tips voor meer glans in je doffe haar.

Onze tip: Palmolive Glanzend & Gevoed Shampoo is een 2 in 1 conditioner dat speciaal is ontwikkeld om droog haar te voeden en pluizig onder controle te krijgen.

Het geheim van meer glans

Wil je meer glans in je haar? Dan is het belangrijk dat de haarschubben sluiten. Je haar wordt dan glad en weerkaatst het licht. Daar zijn je mooie, glanzende lokken dan.

sfeerbeeld dof haar

De basisregels voor dof haar

Zijn jouw lokken hun glans verloren? Onthoud deze basisregels dan goed. Hiermee help je je haar om gezonder te worden en zijn glans terug te krijgen.

1. Breng shampoo met rustige, masserende bewegingen aan op je hoofdhuid. Spoel het goed uit en breng daarna in de punten een conditioner aan.
2. Dep je natte haar droog met een handdoek en laat het verder aan de lucht drogen.
3. Gebruik een goede haarborstel om je haar uit te borstelen. Begin bij de punten en werk dan langzaam naar boven.
4. Verf je haar niet te vaak. Kijk goed of je haar gezond genoeg is om een verfbeurt aan te kunnen.
5. Chloor is niet goed voor je doffe haar. Verzorg je haar daarom na het zwemmen met een conditioner om de haarschubben weer te laten sluiten.
6. Wist je dat gezond haar meer glanst? En die gezondheid komt ook van binnenuit. Weet daarom wat je eet en lees Let it shine! Van dit voedsel gaat je haar glanzen.

3 extra huis-, tuin- en keukentips: geheime middeltjes voor dof haar

Naast deze basisregels zijn er ook een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die je doffe haar meer glans geven. Wist je bijvoorbeeld dat:

1. Azijn helpt om je haarschubben te sluiten? Spoel je haar daarom na het wassen met appelazijn of witte azijn gemengd met water.
2. Eieren je haar hydrateren, versterken en meer glans geven? Maak daarom je eigen haarmasker met een mengsel van eiwit, 1 el olijfolie en 1 el honing. Breng het masker aan op je haar, laat het een halfuurtje inwerken, spoel het uit en was je haar met shampoo. Hallo glans!
3. Kokosolie en -melk versterkende en hydraterende eigenschappen hebben? Beide kan je ook als haarmasker gebruiken. Breng kokosmelk aan op droog haar, laat het een halfuurtje inwerken en was je haar daarna zoals normaal. Kokosolie moet je eerst verwarmen. Maak het niet te heet, je moet het nog wel op je hoofdhuid aan kunnen brengen. Laat de olie na het inbrengen 30 minuten inwerken en was je haar daarna.

dag-dof-haar-ei-in-je-haar

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer