Bye bye cellulite!

Strakke huid

Met deze tips heb je in no time een strakke huid

Cellulite is vooral in de zomer een grote nachtmerrie voor vrouwen. Door de putjes in je benen en billen voel je je minder zelfverzekerd in je mooie bikini en zomerjurkje. Tijd om dit probleem aan te pakken! Met deze tips heb je snel een strakkere huid.

Een sinaasappelhuidje

Cellulite wordt ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Je huid lijkt namelijk op de schil van deze vrucht. Wist je dat ruim 80% van de vrouwen hier last van heeft? Je bent dus zeker niet de enige. Cellulite is erfelijk en wordt vaak veroorzaakt door hormonen. Zwangerschap, het gebruik van de pil en de menopauze zijn bekende boosdoeners.

Cellulite verergert bij een ongezonde levensstijl. Genoeg drinken, gezond eten en voldoende bewegen zijn daarom heel belangrijk. Ook stress kan cellulite verergeren. De hormonale veranderingen hebben direct invloed op je huid.

5 tips voor een summerproof skin

Zie je de sinaasappelhuid alleen als je je huid aanspant? Dan heb je lichte cellulite. Met de volgende tips is jouw huid in no time strakker en summerproof.

  • Door te scrubben of peelen verwijder je dode huidcellen. Jonge huidcellen krijgen zo meer kans. Je huid ziet er weer fris uit. Peel of scrub daarom één of twee keer per week.
  • Borstel je huid. Dat klinkt misschien gek, maar je huid wordt egaler, steviger en krijgt een mooie kleur. Kies voor een borstel met natuurlijke haren die niet te hard zijn. Ga hiermee van beneden naar boven over je huid. Er ontstaat zo een microcirculatie waardoor de afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen.
  • Verzorg je huid elke dag met een bodylotion of anti-cellulite crème. Na ongeveer drie tot vier weken is je huid egaler en strakker.
    Extra tip: Smeer huidolie over de anti-cellulite crème. Je huid gaat zo glanzen en lijkt gladder.
  • Masseer je benen en billen regelmatig. De vetten in je onderhuidse bindweefsel worden zo gelijkmatiger verdeeld. Hierdoor wordt je sinaasappelhuidje minder.
    Extra tip: Gebruik een natuurlijke massageolie die je bindweefsel steviger en je huid gladder maakt.
  • Pak je lichaam in. Een bodywrap verbetert de bloedcirculatie. Het stimuleert de vetverbranding en cellulite verdwijnt. Hiervoor moet je alleen wel even naar de beautysalon.

Je huid mag weer gezien worden en is klaar voor de zomer!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer