Kruidvat Blog

Biodermal voor je winterhuid

biodermal25-header

Zo zorg je goed voor je winterhuid

In de winter moet je gezicht door weer en wind. Letterlijk. Waar we de rest van onze kwetsbare huid verstoppen in hippe handschoenen en warme sjaals, krijgt ons gezicht te maken met ijzige kou, sneeuw en droge lucht. Je snapt het wel … je huid heeft in de winter wat extra aandacht nodig.

Gezichtsverzorging voor elk seizoen

We hoeven je het eigenlijk niet te vertellen maar .. het weer in ons land schommelt nogal. In de zomer is het vaak aangenaam en zonnig, terwijl het in de winter koud en guur is en soms zelfs vriest. En dan heb je ook nog eens te maken met droge lucht door de verwarming. Het is daarom niet zo gek om je gezichtsverzorgingsroutine aan te passen aan de temperaturen en het seizoen.

De grootste verschillen

In de zomer staat zonbescherming op prio 1. Gezichtsverzorging met een SPF is dan een must. Zo is er Biodermal Dagcrème voor de Droge en Gevoelige Huid, Biodermal Anti Age 25+ Dagcrème, Biodermal Anti Age 50+ Dagcrème, Biodermal Anti Age 60+ Dagcrème en Biodermal Pigmentcrème met SPF 15. In de winter moet je verzorging juist extra hydraterend en voedend zijn zoals Biodermal P-CL-E Crème. Je doet gemiddeld 3 maanden met een potje crème. Daarom kun je prima elk seizoen je verzorging aanpassen. Welke producten je dan nodig hebt, vertellen we je verderop.

Tip - Scrub onttrekt vocht aan je huid. En in de winter heb je vocht juist hard nodig. Scrub je huid daarom in de winter niet te vaak.

biodermal25-cremesmeren

Crème vs. olie

Kies in de winter voor een crème die voedt en hydrateert. Maar pas op! Een crème kan bevriezen, omdat deze op waterbasis is. Zakken de temperaturen onder nul? Gebruik dan liever een olie in plaats van een crème, zoals Biodermal Anti Age Olie.
De Anti Age Olie is een unieke mix van natuurlijke oliën en is - anders dan zijn naam doet vermoeden – geschikt voor alle leeftijden. De olie heeft de fijne eigenschap dat hij snel in de huid trekt. Probeer hem gewoon eens!

De voordelen van gezichtsolie

Gezichtsolie is zacht en vloeibaar en wordt makkelijker en beter opgenomen door je huid. En je voorkomt dat je huid bevriest. Ook zit olie bomvol vitamines en antioxidanten die je huid heel blij maken en voor een betere weerstand zorgen. Precies wat je huid nodig heeft in de winter! Je hebt aan een paar druppels olie per keer al genoeg. De meeste oliën zijn geschikt voor alle huidtypen.

biodermal-naturelmooi

Met Biodermal de winter door

Biodermal heeft voor de wintermaanden nog meer producten die je huid extra boosten, dus op het moment dat je huid een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Zo beschermt Biodermal P-CL-E Serum je huid tegen invloeden van buitenaf. Omdat het een serum is, is het meer geconcentreerd dan een crème. Dit serum is heel geschikt voor kleine huidproblemen die vooral in de winter voorkomen, zoals droog- en roodheid. Daarnaast zijn er Anti-Age serums afgestemd op je leeftijd, zoals Biodermal Anti Age 50+ Gezichtsserum en Biodermal Anti Age 25+ Gezichtsserum.

Wij zijn ook fan van …

Andere Biodermal producten waar wij fan van zijn:
Biodermal Anti Age Oogserum met alle geconcentreerde eigenschappen van een serum, maar dan speciaal voor de ogen. Het verstevigt de kwetsbare huid rondom de ogen en helpt de zichtbaarheid van wallen en donkere kringen rond de ogen verminderen.
Biodermal CC-Fluïde met P-CL-E combineert de probleemoplossende werking van P-CL-E fluïde met subtiele huidtintcorrigerende pigmenten. De fluïde camoufleert kleine oneffenheden en roodheid, frist de huid op en geeft haar een natuurlijke, gezonde en egale kleur. P-CL-E CC-fluïde helpt het natuurlijk herstellend vermogen van je huid bij de meest uiteenlopende huidproblemen. Denk daarbij aan een kwetsbare, gevoelige huid, vlekkerige of veeleisende huid.

close

Vorige

Wat kun je doen tegen een droge huid?
close

Volgende

Kerstwens van Quinty