Bescherm je haar optimaal tegen de zon

header hoed

Smeer jij je ook altijd goed in als de zon doorkomt? Heel goed! Maar denk je ook aan je arme lokken? Veel mensen vergeten namelijk om hun haar tegen de zon te beschermen. Wil jij het haar van een filmster, en niet dat droge bosje? Bescherm je haar dan goed tegen de zon. Hier lees je hoe.

Onze tip: Verwen je droge haar met Kruidvat Moroccan Argan Haarolie. De Marokkaanse arganolie voedt en verzacht je haar intensief. Je haar wordt weer soepel, zacht en pluisvrij. Ook geeft de haarolie je lokken een mooie glans. 

Beschermende oliën

De zon bevat uv-stralen die schadelijk zijn voor je huid en haar. Je beschermt je huid met zonnebrand, die een barrière vormt tussen je huid en de stralen. Dat werkt prima. Dus waarom zou je niet hetzelfde doen voor je haar? De technologie bestaat namelijk al.

Een beschermende olie is een perfecte keuze als je naar buiten gaat in de felle zon. Zo'n olie voedt en hydrateert je haar niet alleen (voor zijdezachte lokken), maar vormt ook een beschermend laagje. Zo kan de zon minder schade aanrichten en heb je geen bad hair days meer!

Een haarmasker is je redding

Als je dit te laat leest en je haar er niet best aan toe is, is er toch nog hoop. Haarmaskers zijn je redding. Letterlijk. Als je haar droog, gebroken of futloos aanvoelt, helpt een haarmasker om de schade te herstellen.

Dankzij de gecombineerde kracht van vitamines, keratine, eiwitten en oliën kan een masker je haar in slechts 5 minuten hydrateren en versterken. Bovendien zal je haar minder pluizen. Als je haar niet beschadigd is, mag je je lokken natuurlijk ook altijd verwennen met een haarmasker voor mooi, gezond haar.

Was je haar niet te vaak

In de zomermaanden ben je geneigd je haar vaker te wassen. Doe dat niet! Als je je haar te vaak wast, raakt het namelijk sneller beschadigd. Dat zit zo: de natuurlijke oliën in je haar beschermen je lokken tegen de zon. Maar dit natuurlijke beschermlaagje verdwijnt als je je haar te vaak wast. Was je haar daarom om de dag (niet vaker) en fris het tussen de wasbeurten op met een droogshampoo.

7. Sfeerbeeld - Titel Blogartikel

Zet iets op je hoofd

Het is niet voor niets dat je ouders toen je klein was altijd zeiden dat je een pet op moest doen. Als het echt heel warm is, moet je je hoofd gewoon beschermen. Punt. En wel om twee redenen. Ten eerste wil je geen zonnesteek. Dan voel je je namelijk echt belabberd. Ten tweede creëer je met een hoed of pet een barrière tussen je haar en de zon, zodat je schade voorkomt. Als je petten en hoeden echt helemaal niets vindt, probeer er dan in ieder geval een te dragen op het heetste moment van de dag. Dat is tussen 11.00 - 15.00 uur.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer