Bescherm en hydrateer de jonge huid

nivea

Bescherming en hydratatie

Je bent begin twintig, je leven ligt nog voor je en je huid ziet er stralend uit. Toch heeft jouw jonge huid al de nodige aandacht nodig, want over een paar jaar gaan de eerste fijne lijntjes zich aandienen. Start dus nu met de juiste huidverzorging. Zo geniet je nog lang van een stralende huid!

Onze tip: NIVEA Essentials Urban Skin Detox Nacht Gelcrème hydrateert je huid in de nacht en zorgt voor een gezond uitziende huid de volgende ochtend!

Waarom moet je jouw huid goed hydrateren?

Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Ook voor de huid is vocht een belangrijk bestanddeel. Wanneer deze te droog is, krijg je een trekkerige huid. Je huid voelt bijvoorbeeld gespannen aan na het douchen. Een drogere huid is een van de eerste tekenen van huidveroudering. Hoe droger de huid, hoe sneller de elasticiteit afneemt. Dat betekent ook dat er lijntjes en rimpeltjes gaan ontstaan.

Hydratatie van je huid is dus ontzettend belangrijk om er zo lang mogelijk jong uit te blijven zien. Dat lukt je met een goed hydraterende crème met SPF, want ook door je huid tegen de zon te beschermen houd je de vochtbalans op peil.

Wat is een droge huid?

De huid heeft een natuurlijke vochtigheidsfactor. Deze Natural Moisturizing Factor (NMF) bevat huideigen en vochtbindende stoffen. Verder wordt de huid beschermd door vetstoffen, oftewel lipiden. De NMF en de lipiden zijn de barrières tegen veroudering. Raakt de beschermlaag verstoord? Dan verdwijnt er vocht uit de huid. Ook bij een jonge huid kan dit ontstaan. UVA-stralen en luchtvervuiling zijn onder andere schadelijk voor de vochtbalans van je huid. Deze omliggende stressfactoren leiden tot vroegtijdige huidveroudering en een vettige huid.

De strijd tegen huidveroudering van een jonge huid

Met hydratatie van je huid kun je dus niet vroeg genoeg beginnen. Daar ga je al eenvoudig mee van start door veel water te drinken. Verder kun je een egale huid krijgen en behouden door gezond te leven. Voldoende nachtrust, beweging (in de buitenlucht) en een evenwichtig voedingspatroon geven de juiste huidbescherming van binnenuit. Van buitenaf bescherm je een jonge droge huid het beste met een goed hydraterende crème.

nivea

De beste gezichtsverzorging voor een jonge huid

Een gezichtscrème die je huid optimaal beschermt, moet drie cruciale ingrediënten bevatten: hyaluronzuur, collageenbooster en creatine. Deze zorgen voor hydratatie, bescherming en herstel. Als 25-plusser kun je jouw huid bijvoorbeeld verzorgen met producten uit de NIVEA Essentials Urban Skin Defense gezichtsverzorgingslijn. Hierin vind je hydraterende crèmes die je huid 48 uur hydrateren. Of verwen een trekkerige huid extra met een NIVEA Essentials Urban Skin 1 Minute Detox Mask.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer