8 verschillen tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid

juiste header blog

De huid van een man heeft andere verzorging nodig dan die van een vrouw

Ze zeggen niet voor niets: “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Er zijn veel verschillen tussen mannen en vrouwen. Zo ook bij hun huid. Wist je bijvoorbeeld dat de mannenhuid tot wel 25% dikker is dan die van een vrouw? Ontdek hier deze en nog meer leuke weetjes over de huid van mannen en vrouwen.

De verschillen tussen de huid van een man en een vrouw

Heb je je wel eens afgevraagd waarom er speciale huidverzorgingsproducten voor mannen en vrouwen zijn? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de huid van een man is anders dan die van een vrouw. Daarom heeft de mannenhuid andere verzorging nodig. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

• De huid van een man is ongeveer 15-25% dikker dan die van een vrouw.
• De onderhuidse vetlaag van de huid van een man is minder dik. De mannenhuid reageert hierdoor meer op prikkels en is gevoeliger voor pijn.
• De doorbloeding van de mannenhuid is beter en mannen hebben meer zenuwuiteinden en haarvaatjes in hun huid.
• Vrouwen hebben sneller rimpels, maar mannen hebben vaak diepere rimpels. De structuur van hun bindweefsel is namelijk stugger.
• Vrouwen hebben minder beharing op hun huid dan mannen.
• Mannen scheren zich vaak elke dag. De pH-waarde van hun huid is daarom hoger (6.5) dan die van vrouwen (5.5). De mannenhuid is hierdoor minder goed beschermd tegen bacteriën.
• De mannenhuid produceert meer talg, is hierdoor vetter en een man heeft daarom sneller puistjes en onzuiverheden. De vrouwenhuid heeft een lagere talgproductie en voelt hierdoor vaak wat droger aan.
• Mannen hebben een hogere zweetproductie. Doordat dit zweet verdampt, droogt de huid van een man sneller uit. De huid van een vrouw houdt vocht beter vast.

6. Sfeerbeeld - Titel Blogartikel

Axe gets you closer

Axe brengt mensen dichter bij elkaar en weet wat mannen nodig hebben. Probeer bijvoorbeeld de nieuwe, natuurlijke producten van Axe Wild. Geïnspireerd door de natuur zijn de meest wilde, exotische en onverwachte ingrediënten samengebracht voor deze lijn. De producten met essentiële oliën passen perfect bij de mannenhuid.

So, go Wild, go natural, get unexpected, get closer!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer