Kruidvat BLOG

8 Tips voor het omgaan met fijn haar

Header-tips-fijn-haar

Je fijne haar voller laten lijken? Geen probleem met deze tips

Zakken jouw haarspeldjes en elastiekjes ook altijd direct weer uit je haar? Is jouw haar zo dun dat je je hoofdhuid erdoorheen ziet? Lijkt elk kapsel bij jou een ingezakte pudding? Dan heb je helaas te maken met fijn en dun haar. Hier lees je hoe je hier het beste mee om kan gaan en geven we tips om je fijne haar voller te laten lijken.

Onze tip: Andrélon Pink Collection Get The Volume Haarpoeder is een direct werkend volumepoeder dat vanaf de haaraanzet extra volume geeft aan fijn haar.

Hoe herken je fijn haar?

Fijn haar is dunner dan normaal haar. Normale haren zijn ongeveer 0,06 mm dik. Fijn haar is slechts 0,3 mm dik en bevat vaak meer vocht, waardoor het slap langs je hoofd hangt. Als je dun haar hebt, lijkt het vaak ook alsof je minder haar hebt. Maar dat is niet altijd waar. Het kan natuurlijk wel dat je ook minder haren hebt, soms zie je zelfs je hoofdhuid door je haren heen.

Fijn en dun haar is kwetsbaar en beschadigt snel. Het vraagt daarom om speciale verzorging. Het ligt dicht op je hoofdhuid waardoor het ook nog eens snel vet wordt. Nog een nadeel van fijn haar is dat het snel statisch wordt. Vooral in de winter merk je dit.

Je fijne haar wassen

Omdat je fijne haar snel vet wordt, wil je het vaak dagelijks wassen. Heb je hier geen tijd voor? Dan is een droogshampoo een handig alternatief. Als je wel de tijd hebt om je haar regelmatig te wassen is het goed om hier op te letten:

Tip 1: Kies shampoo en conditioner met bestanddelen die goed zijn voor je fijne haar, zoals panthenol, keratine, creatine en aminozuur.

Tip 2: Breng de shampoo aan op je hoofdhuid bij de haarwortels. Deze plek heeft de meeste reiniging nodig. Masseer het zachtjes in met je vingertoppen. De shampoo spoelt ook langs de rest van je haar en maakt alles zo schoon.

Tip 3: Gebruik na het wassen een conditioner om je kwetsbare haar te beschermen. Smeer de conditioner alleen in de puntjes en spoel het goed uit. Op je hoofdhuid moet je geen conditioner aanbrengen. Je haar wordt dan sneller vet en gaat nog meer hangen.

Tip 4: Gebruik na het wassen geen mousse of wax. Je haar wordt hierdoor sneller vet en gaat hangen. Een absolute no-go dus.

Rond-sfeerbeeld-guhl-haar-beschadigd

Tips voor meer volume in je fijne haar

Nadat je je haar hebt gewassen, laat je het aan de lucht drogen. Het voordeel van fijn haar is dat het snel droog is. En dat is handig, want föhnen is niet goed voor de elasticiteit van jouw haar. Maar hoe krijg je dan meer volume in je fijne haar? Nou, zo:

  • Touperen geeft je haar meer volume. Als je haar droog is, borstel je het tegen de haarrichting in, zo makkelijk is het.
  • Spuit haarlak in je haar. Ga voorover hangen en spuit de haarlak aan de onderkant. Zo lijkt je haar voller en blijft het de hele dag in model.
  • Volumepoeder geeft je haar vanaf de haaraanzet meer volume. Andrélon Pink Collection Get The Volume Haarpoeder is speciaal ontwikkeld voor fijn haar.
  • Ga je naar de kapper? Laat je haar dan in laagjes knippen of ga voor krullen. Laagjes laten je haar voller lijken. Krullen geven meer structuur en maken je haar vaak wat stugger. Ook het opsteken gaat dan makkelijker.

Ben jij benieuwd naar het hele haarverzorgingsassortiment voor fijn haar? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous Article

Neem in 3 stappen afscheid van je droge haar
close

Next Article

Creëer een momentje voor jezelf met Palmolive...