7 tips voor een heerlijke spa behandeling thuis

Header_7x een heerlijke spa behandeling voor thuis

Ontspannen als in de spa, maar dan gewoon thuis

Nu alle spa’s en kuuroorden door de coronacrisis zijn gesloten, is het de hoogste tijd om die heerlijke spabehandeling naar je huis te halen. Hoe je dat doet? Dat leggen we je hier uit. Met deze 7 stappen voel je je straks net zo ontspannen als in de spa.

1. Creëer een fijne sfeer

Een spabehandeling voor thuis begint met een goede voorbereiding. Zorg voor een fijne sfeer. Je badkamer opruimen is de eerste stap. Zorg dat nergens losse handdoeken en vuile was rondslingeren. Dim het licht en steek (geur)kaarsen aan. Zet rustige muziek op, zodat je straks echt kunt ontspannen. Zo ben je klaar om te genieten.

2. Breng een gezichtsmasker aan

Begin met een gezichtsmasker. Zo’n masker helpt je niet alleen om te ontspannen, maar is ook goed voor je huid. Kies er een die bij je huidtype past, bijvoorbeeld voor een droge of juist vettige huid. Volg de aanwijzingen op de verpakking. De meeste maskers laat je zo’n 10 tot 15 minuten inwerken.

3. Geef jezelf een handdoekbehandeling

Na het masker is het tijd voor de volgende stap. Maak een handdoek vochtig met warm water. Leg deze op je gezicht. Zo gaan je poriën openstaan en krijg je een gereinigde huid zonder onzuiverheden. Je verwijdert op deze manier ook meteen de restjes van het gezichtsmasker. Na deze handdoekbehandeling heb je dagenlang een frisse huid.

4. Van douche naar dompelbad

Neem daarna een heerlijke douche of ga in bad. In de spa heb je een dompelbad. Die haal je heel makkelijk naar je huis. Sta je onder de douche? Schakel je hete douche dan om naar een koude. Als je in bad ligt, pak dan de handdouche en stort koud water over je heen. Zo maak je je huid wakker en verbeter je je bloedsomloop. Eindig je dompelbad met ongeveer 3 tot 5 minuten een neutrale temperatuur. Op die manier breng je je lichaam weer terug naar normaal.

Sfeerbeeld_7x een heerlijke spa behandeling voor thuis

5. Geef je huid een scrubbeurt

Als je een paar minuten onder een warme douche staat of in een warm bad ligt, gaan je poriën openstaan. Dat is het perfecte moment om je lichaam een scrubbeurt te geven. Doe dit wel voorzichtig en duw niet te hard. Anders beschadig je je huid.

6. Een boost voor je ogen

Bij een spabehandeling zijn je ogen ook belangrijk. De bekendste manier om je ogen een oppepper te geven, is door er schijfjes komkommer op te leggen. Een andere optie is om de achterkant van een gekoelde lepel te gebruiken. Breng daarna een oogcrème aan rond je ogen. Zo voed je die gevoelige huid.

7. Bodylotion en een warme badjas

Aan alles komt een einde, zo ook je spabehandeling. Om ‘m goed af te sluiten, breng je over je hele lichaam bodylotion aan. Op die manier hydrateer je je huid. Daardoor herstelt je huid van de scrub en het warme water. Trek daarna een lekkere badjas aan en geniet na van je huis-spa!

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment aan zelfzorg producten? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer