7 tips voor Bambi eyes met perfect gekrulde wimpers

Bambi - header

Zo krijg je net zulke mooie wimpers als Bambi!

Ben jij ook jaloers op die prachtige oogopslag van Bambi? Droom je van grote, sprekende ogen met perfect gekrulde wimpers? Je Bambi eyes zijn dichterbij dan je denkt! Hier vind je 7 tips om je ogen groter te laten lijken en je wimpers ultiem te krullen.

Veel vrouwen (én mannen) zijn dol op grote Bambi-ogen. Ze geven je een wakkere, frisse blik en een stralende en open uitstraling. Bij het groter laten lijken van je ogen speelt de stand van je wimpers een grote rol: als je wimpers naar boven wijzen in plaats van naar voren, lijken je ogen een stuk groter. Vandaar dat onze eerste drie tips gaan over het perféct krullen van je wimpers. Daarna volgen nog vier tips die je ook niet wilt missen.

1. Gebruik de juiste mascara
Om je wimpers ultiem in de krul te krijgen is het heel belangrijk om de juiste mascara te gebruiken. Niet alle mascara’s krullen namelijk je wimpers. Kies een mascara met kruleffect, deze zijn speciaal gemaakt om je wimpers te krullen.

Onze tip: gebruik de Bambi Eye mascara van L'Oréal Paris. Deze mascara heeft een intens zwarte kleur, is verrijkt met micro-vezels en geeft je wimpers een prachtige, elegante krul. De zijdezachte formule houdt je wimpers bovendien zacht, waardoor ze langer lijken.

2. Breng je mascara op de juiste manier aan
Heb je eenmaal de juiste mascara, breng hem dan ook goed aan. Om bambi eyes te krijgen is het belangrijk dat je de mascara aanbrengt op de volledige lengte van elke afzonderlijke wimper. Beweeg daarom je borsteltje met zigzaggende bewegingen van je wimperaanzet naar je wimperuiteinden.

3. Wees zuinig met mascara
Breng niet teveel mascara aan. Teveel mascara zorgt vaak voor zware wimpers en daarmee bereik je het omgekeerde effect. Breng dus één laagje mascara aan. Wil je toch liever twee laagjes? Breng het tweede dunne (!) laagje dan aan als je mascara nog niet helemaal opgedroogd is. Als je het eerste laagje te lang laat drogen, wordt het moeilijk om er een tweede laagje egaal over aan te brengen.

4. Epileer je wenkbrauwen
Ze zitten iets verder bij je ogen vandaan, maar ze hebben wel een grote invloed op hoe je ogen eruit zien: je wenkbrauwen. Als je grote ogen wilt zijn nette, hoge wenkbrauwen een must. Epileer je wenkbrauwen zodat ze strak zijn en mooi in model. Borstel je wenkbrauwhaartjes lichtjes omhoog. Als je vlak onder je wenkbrauwen wat highlighter aanbrengt lijken je ogen nóg groter.

bambi - sfeerbeeld

5. Kies lichte tinten oogschaduw
Nude-kleurige of witte oogschaduw licht je ogen op. Breng de lichte kleur aan op je ooglid. Aan de buitenkant van je oog en op je arcadeboog kies je voor een tint die net wat donkerder is.

6. Dunne eyeliner boven je ogen
Voor een grote-ogen-effect gebruik je een dun lijntje eyeliner vlak boven je bovenste wimperrand. Start zo dun mogelijk iets voorbij de binnenkant van je oog en laat de lijn iets uitlopen naarmate je dichter bij de buitenkant komt. De L’Oréal Paris Matte Signature Eyeliner is een goede eyeliner om te combineren met de Bambi Eye mascara, voor sprekende Bambi ogen. Gebruik geen eyeliner in je waterrand, dit laat je ogen juist kleiner lijken.

7. Een wit oogpotlood
Wit oogpotlood heeft juist wél het gewenste effect in je waterrand. Maar ook onder je wenkbrauw of in je ooghoek kan een wit oogpotlood wonderen doen. Veeg het wel wat uit, voor een natuurlijk effect.

Geniet van je stralende Bambi-ogen! En vergeet vooral niet af en toe onschuldig te knipperen.

Benieuwd naar ons hele L'Oreal Make-Up Assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer