7 Tips: lekker naar buiten met het mooie weer!

header buitenspelen

Geniet van de frisse en gezonde buitenlucht

Hoor je de vogeltjes fluiten, zie je de zon schijnen en stijgen de temperaturen? Dan is het tijd om naar buiten te gaan! En dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Met onze 7 verrassende tips geniet je volop van de buitenlucht.

Onze tip: Bepanthen Verzorgende Crème hydrateert en verzacht de huid en ondersteunt het huidherstel.* De zachte crème geeft een verfrissend gevoel, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in.

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Ga meer naar buiten

Zit je soms ook hele dagen binnen? Dan is het tijd om wat dingen te gaan veranderen en meer naar buiten te gaan. Zoek zo veel mogelijk de frisse en gezonde buitenlucht op.

1. Ga je boodschappen doen, op bezoek bij vrienden of breng je je kinderen naar school? Ga dan (als het niet te ver is natuurlijk) met de fiets of lopend. Vaak pak je ongemerkt toch snel de auto omdat het makkelijker is. En dat terwijl het zo lekker is om even buiten te zijn.

2. Ga op ontdekkingstocht. Hebben je kinderen de speeltuin om de hoek wel gezien of heb je dat rondje wat je elke dag met de hond loopt nou wel gehad? Pak dan de fiets en ga op zoek naar nieuwe plekken.

3. Wist je dat je veel dingen die je vaak binnen doet ook buiten kan doen? Speelgoed, spelletjes, een goed boek lezen of je haakwerkje, het kan ook allemaal buiten.

De beste buitenspeeltips

Wil je dat je kinderen ook zoveel mogelijk genieten van de gezonde buitenlucht? De bekende activiteiten zoals tikkertje, verstoppertje en boomhutten bouwen ken je dan vast wel. Maar er is meer!

4. Organiseer een picknick in je eigen tuin of in het bos. Maak eerst samen de lekkerste gerechtjes, neem alles mee naar buiten en smullen maar!

5. Verbouw je eigen groente. Het is superleuk om je eigen moestuintje te hebben. En je kinderen leren zo ook nog eens veel over de natuur en waar hun eten vandaan komt.

6. Ga je graag met je kinderen de natuur in maar vinden ze wandelen saai? Organiseer dan een wedstrijd voor onderweg. Wie vindt het grootste blad, ziet de meeste dieren of ontdekt de mooiste bloem?

7. Geef een creatieve draai aan bekende spelletjes. Maak nieuwe verstopplekken met lakens en andere spullen of speel tikkertje met verlos.

rond sfeerbeeld buiten

Vergeet niet om je huid goed te beschermen

Ga je lekker naar buiten? Vergeet dan niet om de huid van jezelf én je gezin te verzorgen en te beschermen. Bepanthen heeft diverse producten die ideaal zijn voor de huid van je kinderen en jezelf, bijvoorbeeld Beschermende Zalf bij rode, ruwe huidplekjes na het buitenspelen, of Eczeem Crème* om jeuk en roodheid te verlichten bij allergische reacties, zoals na contact met de haren van de processierups. Bepanthen beschermt en ondersteunt het natuurlijk huidherstel én houdt je huid lekker zacht. En dat zonder parfum, kleurstoffen en parabenen.

Ben je benieuwd naar het hele Bepanthen assortiment? ga dan snel naar de website!

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer