7 handige tips om je kinderen veilig te laten zwemmen

header buitenkansjes

Zo genieten je kinderen veilig van de zee of het zwembad

Ga jij deze zomervakantie ook met je kinderen kamperen? Dan ga je vast en zeker ook lekker zwemmen in het zwembad op de camping of misschien wel in de zee of een meertje. Helaas brengt het water ook risico’s voor je kinderen met zich mee. Je wilt graag dat ze genieten, maar ook dat ze veilig zijn. Daarom hebben wij deze praktische tips voor je verzameld.

Onze tip: NIVEA SUN Kids Protect & Play SPF50 Gekleurde Zonnespray biedt effectieve bescherming tegen zonnebrand en andere schade veroorzaakt door de zon. Beschermt de gevoelige kinderhuid en is extra waterresistent.

van 0.00 20.49

Vertrouwd in het water

Voor je met je kids gaat zwemmen is het belangrijk dat je kinderen weten hoe ze om moeten gaan met water en wat de gevaren zijn. Zorg ervoor dat ze goed kunnen zwemmen en vertrouwd zijn in het water. Leer ze dat ze het altijd even tegen papa of mama moeten zeggen als ze gaan zwemmen.

Let altijd goed op als je kinderen gaan zwemmen

Als ouders is het belangrijk om altijd goed op te letten als je kinderen gaan zwemmen. Ben je met meer volwassenen? Wissel elkaar dan af en let bijvoorbeeld om de beurt een half uurtje op. Zo heb je tussendoor ook even wat tijd voor jezelf.

Extra tip: neem een handige opvouwbare stoel of ligbed mee naar het strand. Zo kun je zelf lekker zitten en ondertussen je kinderen in de gaten houden.

Verder zijn deze tips ook belangrijk om je kinderen veilig te laten zwemmen:

  • Zijn je kinderen nog te jong om in de zee of het zwembad te zwemmen? Neem dan een kinderzwembadje mee naar de camping. Hierin kan je kindje veilig van het water genieten en spelen.
  • Gaan je kinderen de zee in? Laat ze dan niet verder dan hun navel gaan. Let ook goed op de vlaggen die op het strand staan, deze geven aan of de zee veilig genoeg is om in te zwemmen en of er strandwachten zijn.
  • Op het strand zijn vaak veel mensen en is het erg druk. Doe je kinderen daarom een naambandje om met hun naam en jouw telefoonnummer erop. Als ze je kwijt zijn, kan iemand je altijd even bellen.
  • Leer oudere kinderen dat ze niet mogen duiken of springen in de zee of ander open water. Je weet niet hoe diep het is en wat er op de bodem ligt.
  • Staat er veel wind of gaat de wind in de richting van de zee? Ga dan niet met een luchtbed of strandbal de zee in. Opblaasbare spullen drijven dan gemakkelijk ver weg.
  • Ga niet zwemmen als het zeewater te koud is en vermijd onderbrekingen in de zee. Deze onderbrekingen noem je muien. Deze muien geven aan hoe sterk de stroming is en zijn gevaarlijk.
rondsfeerbeeld veilig zwemmen
  • Vergeet niet om je kinderen goed in te smeren met een waterresistente anti-zonnebrandcrème.  Zo bescherm je hun huid goed tegen de schadelijke uv-stralen, ook als ze net uit het water komen.
    Extra tip: bewaar de zonnebrandcrème in een koeltas. Zo blijft de crème goed smeerbaar

Naast veiligheid is het ook belangrijk dat je kinderen een leuke ervaring hebben op het strand of in het zwembad. Neem daarom leuke spullen mee zoals een zwemband, floater of watergeweer. Hiermee vermaken ze zich urenlang!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer