5 tips om je huid en haar gezond te houden als je veel binnen zit

Header_Je huid en haar gezond houden als je veel binnen zit

1. Zorg voor voldoende hydratatie

De centrale verwarming en airco kunnen je huid droog en schilferig maken. Zorg dus voor voldoende hydratatie. Ga op zoek naar ingrediënten als hyaluronzuur die het vocht in de lucht als een spons opzuigen en in je huid vasthouden, zodat ze er weer stevig en glanzend uitziet.

Extra tip: je kunt de tijd die je bespaart omdat je niet naar je werk hoeft te reizen mooi gebruiken om je gezichtshuid te verwennen met een extra hydraterend maskertje.

2. Wees niet zuinig met de zonnecrème

Je denkt misschien dat je huid geen last heeft van uv-stralen als je binnen bent. Maar niets is minder waar. Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste oorzaken van veroudering en de meeste glazen ramen houden de zon niet buiten. En als je tijdens de lunchpauze buiten een wandelingetje gaat maken, stel je je huid ook bloot aan de zon.

Dus je moet in ieder geval een beschermende factor op je gezicht smeren. Als je liever geen volledige foundation op je gezicht doet, kun je kiezen voor een effectieve BB-crème. Die verbetert de teint van je huid en zorgt tegelijkertijd voor die o zo belangrijke uv-bescherming.

Sfeerbeeld- Je huid en haar gezond houden als je veel binnen zit

3. Laat de föhn liggen om gespleten punten te voorkomen

We weten allemaal dat het goed is je haar af en toe te laten knippen. Zo kun je gespleten punten voorkomen en zal je haar er op de lange termijn gezonder uitzien. Maar als het niet lukt om een bezoek aan de kapper te brengen, is er iets dat je nu alvast kunt doen. Als je je haar gewoon laat drogen in plaats van het te föhnen, wordt de kans op gespleten punten een stuk kleiner. En door een crème of serum voor krullend haar te gebruiken, kan je voorkomen dat je haar gaat pluizen.

Extra tip: je kunt je haar ook drogen door een speciale haarhandoek of een oud T-shirt om je haar te wikkelen. Die zijn namelijk veel zachter dan gewone handdoeken, maar hebben wel hetzelfde effect.

4. Zorg goed voor je hoofdhuid

De stress van het binnen zitten heeft niet alleen gevolgen voor je gezichtshuid. Je hoofdhuid kan er ook jeukerig en geïrriteerd door raken. Ga bij je volgende bezoek aan de drogist op zoek naar een speciale shampoo of een speciaal masker voor de hoofdhuid met ingrediënten als kokosolie, theeboomolie en aloë vera voor verzachting en hydratatie.

5. Houd je aan je routine

Als je veel binnen zit, is het verleidelijk om je gewone reinigingsroutine over te slaan. Je hebt dan misschien minder make-up op, maar er kunnen zich gedurende de dag toch dode huidcellen opbouwen en je kunt zweten. En als je niet oplet, kun je daar puistjes van krijgen. Kies producten met alfahydroxyzuren (AHA's) en antibacteriële theeboomolie om dat te voorkomen. En vergeet ook niet om je gezicht net als anders elke avond goed te reinigen.

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer