5 tips om je haar te beschermen tijdens het stylen

5-tips-om-je-haar-te-berschermen-tijdens-het-stylen-header

Zorg goed voor je kostbare lokken

Je steile haar omtoveren tot een bos met krullen, je haar in model föhnen of het meer volume geven met een speciale mousse: je bent vaak veel met je haar bezig. Het gevolg? Gespleten haarpunten en droog haar. Hoe zorg je ervoor dat je je kapsel naar wens in model brengt, maar ook goed voor je kwetsbare lokken zorgt? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Tip 1: Gebruik je stylingtools alleen op droog haar

Style jij je haar graag met een krul- of stijltang? Zorg er dan voor dat je haar altijd goed droog is. Nat haar beschadigt namelijk veel sneller.

Tip 2: Zet de temperatuur zo laag mogelijk

Tegenwoordig hebben veel stylingtools een regelbare temperatuur. En dat is heel fijn, want de heetste stand is funest voor je haar. Zeker als je dun haar hebt, is het niet nodig om het apparaat op zijn heetst te zetten.

Tip 3: Hydrateer je haar

Gebruik altijd een shampoo en conditioner die je haar hydrateren. Kies hierbij voor haarverzorgingsproducten met natuurlijke vochtinbrengers zoals arganolie of kokosnootolie. Deze voeden je haar.

Tip 4: Geef je haar af en toe een break

Het liefst wil je natuurlijk je haar elke dag stylen. Maar het is goed om je haar af en toe even een dagje vrij te geven. Zo geef je het namelijk de kans om te herstellen. Help je lokken hierbij een handje door ze af en toe te verwennen met een heerlijk haarmasker.

5-tips-om-je-haar-te-berschermen-tijdens-het-stylen-sfeerbeeld

Tip 5: Gebruik de juiste stylingproducten

Breng voordat je je haar gaat stylen altijd een spray aan die het tegen de hitte beschermt. Gebruik daarnaast ook stylingproducten die je haar voeden en beschermen.

Extra tip: De producten van Wella Deluxe bevatten het Kerashield 5-beschermingscomplex, dat de vijf tekenen van haarbeschadiging tegengaat. De toegevoegde jojoba-olie en provitamine B5 verzorgen je haar.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer