5 feiten en fabels over zonbescherming

header zonbescherming

Weet jij hoe je je huid goed beschermt tegen de zon?

Alles wordt leuker en mooier met een zonnetje erbij! Heerlijk een terrasje pakken met je gezicht in de zon, een dagje naar het strand of op de fiets naar de ijssalon. We zijn gek op de zon, maar goede zonbescherming is ook belangrijk. Hier vind je vijf weetjes over zonbescherming. Weet jij welke een feit is en welke een fabel?

Onze tip: Vision Every Day Sun Protection SPF30 Lotion beschermt langdurig tegen de schadelijke straling van de zon. Met 5-sterren uv A-bescherming.

van 0.00 15.99

Wat weet jij over goede zonbescherming?

1 – In de schaduw moet je je ook goed insmeren.

Feit. In de zomer kun je ook op een bewolkte dag verbranden. Als de zonkracht hoog is, houden de wolken de uv-stralen niet tegen.

2 – Water laat geen uv-stralen door.

Fabel. Ook water laat uv-stralen door. Tot op 1 meter diep heb je nog ongeveer 75% van de uv A-stralen en 50% van de uv B-stralen. Smeer je daarom goed in met een waterresistente antizonnebrand.

Tip: Gebruik Vision zonnebrand, deze is namelijk zeer waterbestendig.

3 – De zon is alleen schadelijk als je verbrandt.

Fabel. Ook als je niet verbrand bent, heb je als je vaak en lang in de zon zit een hoger risico op huidkanker.

4 – Mensen met een donkere huidskleur kunnen ook verbranden.

Feit. Een donkere huid heeft meer pigmentcellen en melanine dan een lichtere huid en went daarom makkelijker aan de zon. Maar de eerste zonnestralen zijn ook schadelijk voor de donkere huid.

5 – Achter glas verbrand je niet.

Fabel. Glas houdt uv A-straling niet tegen. Hierdoor krijgt je huid achter glas ook een bruin kleurtje en loop je daar dus gewoon het risico om te verbranden.

rond sfeerbeeld

Bescherm je huid goed tegen de zon

Goede zonbescherming is een must. Smeer je daarom voor je de zon in gaat altijd goed in met zonnebrandcrème. Vergeet niet om ook je oren, voeten en andere vaak vergeten plekjes goed in te smeren. Smeer je altijd royaal in. Als je volwassene heb je ongeveer 35 ml antizonnebrand per keer nodig.

Tip: Neem altijd een handige meeneemtube met antizonnebrand mee in je handtas of luiertas. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Vision is de expert in langdurige zonbescherming

Met Vision geniet je elke dag zorgeloos van de zon, wat je ook doet. Vision heeft een uitgebreid assortiment zonnebrandproducten die je huid langdurig beschermen tegen zonnestralen. De zonbeschermingsproducten zijn zeer waterbestendig, 100% parfumvrij en bevatten geen parabenen. Vision producten hebben met 5 sterren de hoogst haalbare uv A-bescherming.

Vision heeft een breed assortiment met voor ieder wat wils. Probeer bijvoorbeeld de Vision Aqua Kids waarmee je je kinderen insmeert, zelfs als ze net uit het zwembad komen, of de Face Fluid speciaal voor je gezicht.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer