4 tips voor het scheren van moeilijk bereikbare plekken

Header_4 tips voor het scheren van moeilijk bereikbare plekken

Zo ga je voor een precieze scheerbeurt

Als je je benen, oksels en andere delen van je lichaam scheert, wil je natuurlijk wel dat elk stuk van je huid perfect geschoren wordt. Maar op sommige plekken van je lichaam is dat een flinke uitdaging. Daarom hebben we hier de beste tips en tricks verzameld voor het scheren van moeilijk bereikbare plekken.

De basics voor een glad scheerresultaat

Voor een glad scheerresultaat is het in de eerste plaats belangrijk dat je de basics goed voor elkaar hebt. Gebruik daarom altijd een scherp scheermesje en vervang je mesjes regelmatig. Doe voordat je begint met scheren wat verzorgende scheerschuim op de te scheren huid.

Tip: Met de vijf mesjes van de Wilkinson Complete ga je voor een glad scheerresultaat. Dankzij de Skin Protect gel glijdt het mesjes moeiteloos over je huid. De slanke scheerkop maakt het bereiken van lastigere plekken eenvoudiger.

Je hebt misschien de neiging om wat kracht te zetten op je scheermesje om zo elk haartje mee te pakken. Maar dat werkt juist minder goed. Het is beter om je scheermes zachtjes over je huid te laten glijden. Als je te hard drukt, vergroot je de kans op wondjes en scheerirritatie.

Sfeerbeeld_round_4 tips voor het scheren van moeilijk bereikbare plekken

Lastig bereikbare plekken scheren

Je benen scheren is relatief makkelijk. Het is een groot oppervlak met weinig lastig bereikbare plekken. Maar het scheren van je oksels en bikinilijn is vaak een heel ander verhaal. Gelukkig zijn ook deze plekken met de juiste techniek goed glad te scheren:

  • Wil je je te lange schaamhaar wegscheren? Knip het dan eerst kort. Te lang haar is namelijk moeilijker te scheren dan wat korte haren.
  • Wil je tussen je dijen scheren? Zet één voet dan op de badrand of tegen de muur. Je kunt er dan beter bij.
  • Probeer de huid op moeilijk bereikbare plekken goed glad te trekken met je vrije hand.
  • Je okselhaar groeit niet zoals je beenhaar in één richting, maar in allerlei richtingen. Scheer daarom ook in diverse richtingen voor het beste resultaat.

Na het scheren spoel je je huid goed af met wat water. Daarnaast is het ook goed om je geschoren huid regelmatig te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haartjes.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer