In 3 stappen een comfortabele scheerbeurt

Schadevrij scheren

Weg met rode bultjes, sneetjes en een branderig gevoel

Mannen opgelet! Ben jij ook klaar met de sneetjes, rode bultjes en het branderige gevoel na het scheren? Om fris en schoon aan je dag te beginnen, is je dagelijkse scheerbeurt skippen geen optie. Daarom helpen wij je in drie stappen naar een comfortabele scheerervaring.

De huid van de man

Een mannenhuid is wat vetter dan die van een vrouw. Ook heeft de huid een dikkere hoornlaag. Scheren zou hierdoor comfortabel moeten zijn. Helaas is dat vaak niet zo. Je huid voelt branderig, je krijgt rode bultjes op je wangen en sneetjes op je kin. Heel vervelend! Volg daarom deze drie stappen en verbeter je scheerbeurt.

Stap 1: Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed. En dat geldt ook voor het scheren. Vergeten haartjes en snijwondjes verraden een snelle scheerbeurt. Het is daarom beter om de tijd te nemen en mooi verzorgd voor de dag te komen.
Maak je huid vochtig. De haartjes worden dan zachter en gaan overeind staan. Dat maakt het scheren makkelijker. Breng vervolgens een scheergel of – crème aan. Je scheermesje glijdt zo soepel over je huid.

Stap 2: Op het juist moment scheren

Scheer jij je voor of na het douchen? Voor het beste resultaat, scheer je je na het douchen. De stoppeltjes zijn dan zachter en makkelijker te scheren. Was je gezicht onder de douche met een reinigingsgel of facewash.

Schadevrij scheren

Stap 3: Scrubben, scrubben, scrubben

Scrubben alleen voor vrouwen? Echt niet! Scrub je huid één of twee keer per week na het douchen. Je verwijdert zo dode huidcellen en onzuiverheden. Je poriën zijn schoon en je huid ziet er verzorgd uit. Nog een voordeel: door te scrubben verklein je de kans op ingegroeide haartjes.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer