3 redenen waarom je niet zonder een oogcrème kan

header

Waarom heb je een speciale crème voor je ogen nodig?

Smeer jij ook altijd gewoon je dagcrème op de huid rond je ogen? Dan wist je vast nog niet dat dit wallen kan veroorzaken. En die wil je niet. Lees daarom snel verder en ontdek waarom een aparte oogcrème niet in je beautyroutine mag ontbreken.

Onze tip: met de L’Oréal Paris Age Perfect Golden Age Oogcrème zijn je oogcontouren direct optimaal gehydrateerd en zien er frisser uit. Je oogcontouren voelen steviger aan, donkere kringen verminderen en je ogen stralen weer.

van 0.00 27.99

Waarom heeft de huid rond je ogen speciale verzorging nodig?

Wist je dat de huid rondom je ogen drie tot vijf keer dunner is dan de huid van de rest van gezicht? Dat is precies de reden waarom de delicate huid rondom je oogcontouren extra verzorging nodig heeft. Ze is namelijk gevoeliger en kwetsbaarder dan de rest van je huid. De huid bij je ogen heeft een lagere celstofwisseling en bloeddoorstroming. Je ziet hier dan ook het snelst de eerste tekenen van een ouder wordende huid. Verzorg de huid rond je ogen daarom goed.

6. Sfeerbeeld - Titel Blogartikel

Wat is het verschil tussen een oogcrème en een dagcrème?

Het klinkt zo simpel: door je dagcrème op je oogcontouren te smeren, verzorg je de huid daar ook. Maar je dagcrème is hier niet geschikt voor. Sommige dagcrèmes houden namelijk vocht vast en dat kan wallen onder je ogen veroorzaken. Smeer daarom een speciale oogcrème op de delicate huid rond je ogen. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid van je oogcontouren te hydrateren en extra versteviging te geven.

Waarom moet je een oogcrème gebruiken?

Een oogcrème mag dus zeker niet in je dagelijkse beautyroutine ontbreken. Om deze drie redenen is een oogcrème een must voor je dagelijkse huidverzorging:

  • De huid rond je ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je huid en heeft daarom speciale verzorging nodig.
  • Een oogcrème is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare huid rond je ogen. De crème is vaak milder en bevat andere ingrediënten dan bijvoorbeeld een dagcrème.
  • Een dagcrème kan vocht vasthouden en zo wallen veroorzaken. Deze is daarom wel geschikt voor je gezichtshuid, maar niet voor je oogcontouren.

Hoe breng je oogcrème aan?

Omdat de huid rond je ogen zo kwetsbaar is, is het belangrijk een oogcrème op de juiste manier aan te brengen. Gebruik hiervoor niet te veel crème. Je oogcontouren zijn maar een klein deel van je gezicht en hebben daarom niet veel crème nodig. Een speldenknop is vaak al genoeg voor één oog.

Breng de oogcrème aan op de huid tussen je onderste wimperrand en de rand van het bot van je jukbeen. Smeer de crème niet te dicht bij je wimpers. Zo voorkom je dat het in je ogen terechtkomt. Breng oogcrème altijd met je ringvinger aan. Deze vinger heeft een zachte aanraking en daarmee zorg je voor weinig druk op je huid. Dep de crème met een kloppende beweging zachtjes op je huid. Laat de oogcrème daarna een minuutje intrekken.

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment oogcrèmes? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer