BLOG Kruidvat

Vijf beautytips van Anouk Smulders

olaz-anouk-smulders-header

Zorg goed voor jezelf met de tips van Anouk Smulders

Presentatrice en topmodel Anouk Smulders is een echte glamour girl. Ze flaneerde op de catwalk bij modeshows van grote namen als Ralph Lauren en Giorgio Armani. Daarnaast zag je haar op televisie als presentatrice van Hollands Next Top Model en lifestyledeskundige bij RTL Boulevard. Haar werk vereist dat ze veel met haar uiterlijk bezig is. Ze zorgt dan ook goed voor zichzelf. En met haar beautytips kun jij nu net zo goed voor jezelf zorgen, als een glamour girl!

Tip 1: Maak altijd ’s avonds je gezicht schoon

“Ik ben er heilig van overtuigd dat dit heel belangrijk is. Alle visagisten waar ik mee werk bevestigen dit. Ook al ben je kapot, heb je aan de lampen gehangen tot 5 uur in de ochtend en wil je naar bed: haal de make-up van je gezicht en gebruik een nacht- en oogcrème.” “Zelf doe ik dit altijd heel grondig. Ik doe wat make-upremover op een lauwwarm watje (even onder de kraan houden) en haal de make-up van mijn gezicht. Ik hou echt van een crèmeremover, niet zo van een tonicremover. Een crème voelt veel zachter voor je huid. Na de remover gebruik ik altijd een face wash. Gewoon omdat het soppen heerlijk schoon aanvoelt. En dan gebruik ik een serum, nacht- en oogcrème. Ik hou van volle, dikke crèmes. Niet handig voor je haarlijn, dat weet ik. Ik doe daarom een haarband in bij het cleansen, wassen en het aanbrengen van de crème.”
“Mijn favoriete crème is Olaz Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème, die ik ook vaak overdag gebruik omdat hij zo lekker vol is. Mijn huid slurpt de substantie werkelijk op, helemáál in de winter.”

Tip 2: Doe elke dag een zonbeschermingsfactor op, ook in de winter

“Eerlijk gezegd schiet deze er weleens bij in, maar hij is héél belangrijk! Bescherming is echt de key. Je wil niet weten wat er door uv-straling en vervuiling met je huid gebeurt. Kijk maar eens wat er op het watje zit, als je je gezicht schoonmaakt na een dag zonder make-up. Je schrikt je rot! Mijn moeder heeft schoonheidssalons en kapsalons gehad. Gezichtsverzorging is er bij mij echt met de paplepel ingegoten. Je moet zuinig zijn op je huid. Je krijgt er maar één, zei ze altijd.”
“Een zonbeschermingsfactor kan in je crème en in je make-up zitten, maar ik smeer altijd nog apart een zonbescherming met een hoge factor. Dat zit gewoon tussen mijn oren, haha.”

olaz-anouk-smulders-sfeer

Tip 3: Wees lief voor je huid (en jezelf)

Zorg goed voor je huid. Gebruik af en toe een gezichtsmasker, slaap genoeg en drink water. En ik weet het, water drinken is geen bal aan. Maar met verse munt en citroen is het best te doen. Let op met zon. Kleur kan je ook uit een potje halen. Ik gebruik bijvoorbeeld een bronzer en blush om er net iets gezelliger uit te zien. En vermijd verdriet en zorgen. Als je daar recept voor hebt, hoor ik het graag! Doe vooral dingen die je blij maken, daar gaat je huid van stralen! Dat zit niet alleen in een potje.”

Tip 4: Smeren, smeren, smeren

“Ik geloof heel erg in het pamperen van je huid. Ik vind het fijn als mijn huid wat vettig aanvoelt door de crème die ik gebruik. Als ik die te weinig gebruik, zie ik het meteen. Dan is mijn huid droog en zie je meer rimpeltjes. Door je huid goed te blijven voeden, ziet ze er mooier uit! Smeer in de ochtend en de avond. Soms gebruik ik zelfs tussendoor een ‘opfrismist’, zo’n plantenspuitje waar je even lekker van opfrist. En vergeet je oogcrème niet!”

Tip 5: Groot onderhoud

“Dit is misschien wel mijn grootste geheim. Ik zeg altijd: je huid en je lijf zijn net een auto: hoe ouder, hoe meer onderhoud. Ik ga regelmatig naar een schoonheidsspecialiste. Ik noem dat altijd mijn 100.000 km-beurt. Het is een verwenmoment voor mezelf en mijn huid wordt grondig gereinigd. Ik pak dan altijd even mijn wenkbrauwen mee. Als die weer strak zijn, zie ik gelijk een enorm verschil. Je hebt dan een veel frissere blik. Ook krijg ik tips op het gebied van voeding, zonbescherming en het is even totale me-time. Dat verdienen we allemaal!”

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De 8 best bewaarde beautygeheimen
close

Next

De beste verzorging voor gekleurd haar