Kruidvat Blog

Wat is het geheim achter de klassieke Nivea crème?

Nivea Classic

Alles over het bekende blauwe potje van Nivea

De bekende witte Nivea crème in het blauwe potje of blikje bestaat al meer dan 100 jaar. En al ruim 100 jaar is dit eigenlijk een van de best bewaarde beautygeheimen. Het is de ideale verzorging voor alle huidtypen en ook nog eens extreem veelzijdig. Ontdek hier het geheim achter deze klassieker.

Wat zit er in Nivea crème?

Er zitten heel veel ingrediënten in de bekende Nivea crème. Eén van de belangrijkste ingrediënten én het succes van deze crème is eucerit. Deze emulgator brengt olie en water samen in een fijn en stabiel mengsel. Dit maakt je huid heerlijk zacht en soepel. De apotheker dr. Oscar Troplowitz ontdekte in 1911 dat dit de perfecte basis was voor een verzorgende huidcrème.

Wist je dat de kleur van dit mengsel de inspiratie was voor de naam? Nivea is namelijk afgeleid van het Latijnse nix, nivis. Dit betekent sneeuw en verwijst dus naar de sneeuwwitte kleur van de crème.

Nivea classic huidverzorging

De meest veelzijdige crème ooit

De crème van Nivea is zeer veelzijdig. De voedende crème is perfect voor droge plekjes op je lichaam en gezicht. Gebruik de crème als:

  • Dag- en/of nachtcrème voor je dagelijkse gezichtsverzorging
  • Gezichtsmasker, breng de crème hiervoor ruim aan op je gezichtshuid, laat het masker enige tijd intrekken en spoel het daarna af
  • Lippenbalsem voor het herstellen van droge en gebarsten lippen. Breng de crème dan rijkelijk aan voor je gaat slapen en laat hem ’s nachts zijn werk doen
  • Handcrème of nagelcrème voor het voeden, verzachten en beschermen van je nagels en de huid van je handen
  • Voetencrème of crème voor droge plekjes op je knieën of ellebogen

Nivea Crème is net zo veelzijdig als je leven. Het geeft je huid wat comfort, verzorgt de gestreste huid intensief en behoudt de uitstraling van de getatoeëerde huid. Het beschermt de huid van je kinderen en bereidt je huid voor op uitdagingen zoals extreme kou. Kortom, Nivea Crème is er altijd voor je!

Heb je nog geen potje of blikje in huis? Bestel dit dan snel in onze webshop.

Bekijk nu:

close

Previous Article

Bad hair day? Deze 5 haaraccessoires zijn je ...
close

Next Article

Met deze 3 stappen ga je voor de perfecte thu...