BLOG Kruidvat

Hoe verzorg jij je gezicht? – stappenplan

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 06/10/2017
huidverzorging stappenplan

Zo verzorg je je huid met Nivea

Een mooie, stralende huid. Wie wil dit nou niet? Begin daarom vandaag nog met de juiste verzorging van je huid. Dat betekent reinigen en verzorgen met de juiste producten, die passen bij de behoefte van jouw huid. Met dit NIVEA-stappenplan breng en houd je de huid in topconditie.

Stap 1. Reinigen!

Het huidvernieuwingsproces is een 24-uurs proces, waarbij de huid continu talg produceert, en afvalstoffen en dode huidcellen afscheidt. Daarom is het reinigen van de huid een essentieel onderdeel van je verzorgingsritueel. Alleen ’s avonds het vuil en make-up van je gezicht wassen is niet voldoende. Omdat ’s nachts je huid herstelwerkzaamheden verricht, is het minstens zo belangrijk om ook ’s morgens je huid goed schoon te maken. Zo voorkom je dat poriën dichtslibben en zorg je dat de huid goed kan blijven ademen. Goed reinigen zorgt er bovendien voor dat verzorgingsproducten worden opgenomen en hun werking kunnen doen. NIVEA 3in1 Micellair Water reinigt het gezicht, verwijdert make-up en verfrist de huid. Dit maakt het dé ideale snelle en gemakkelijke gezichtsreiniger!

Stap 2. De juiste dag- en nachtcrème

Kies altijd een dag- en nachtcrème aansluitend op de behoefte van je huid. Niet alleen een droge, vette of gevoelige huid is maatgevend, ook je leeftijd is belangrijk, want een rijpere huid heeft andere verzorging nodig dan een jonge huid! Naarmate we ouder worden maakt ons lichaam minder en minder hyaluronzuur aan, een molecuul die het vermogen van weefsel stimuleert om water te binden. Het gevolg? De huid kan minder goed water vasthouden en verliest zo volume: fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Naarmate we ouder worden is een voedende crème die cel vernieuwing stimuleert gewenst, zoals de NIVEA Cellular Volume Filling Pearls. De formule heeft een hoge concentratie hyaluronzuur. Bij gebruik lossen de parels op in een serum dat celvernieuwing stimuleert. Op jongere leeftijd heeft de drukte van alledag zijn weerslag op de huid en kan deze er vermoeid uitzien. Op dit moment heeft de huid meer behoefte aan een crème zoals de NIVEA Q10plusC anti-Rimpel + Energy dagcrème, die de huid nieuwe energie geeft. Tot slot heeft ook daglicht impact op de gezondheid van je huid. Een dagcrème met een goede SPF-bescherming is daarom echt een must – hoe oud je ook bent!

Nivea reiniging en verzorging

Stap 3. Blikvangers –aandacht voor de ogen

De twee meest voorkomende huidproblemen onder Nederlandse vrouwen zijn donkere kringen rond de ogen en wallen. Rimpels worden ook het eerste opgemerkt bij de ogen. Geen wonder dat de tere huid rondom je ogen extra aandacht en specifieke zorg verdient. Oogcrèmes zijn daarom ook anders van samenstelling dan een dag- of nachtcrème voor het gezicht. De concentratie van de ingrediënten is aangepast op de tere huid, zodat deze de crème ook goed verdraagt. NIVEA heeft verschillende oogcrèmes, zoals de Q10plusC Anti-rimpel + Energy Oogcontourcrème. Deze bevat Q10 en Vitamine C, een unieke combinatie die zorgt voor een uitgeruste blik.

Wist je dat…

  • ..dat donkere kringen ontstaan doordat de huid rondom de ogen met de tijd dunner en transparanter wordt, waardoor bloedvaatjes zichtbaarder worden?
  • ..25% van het water in ons lichaam zich in de huid bevindt? Hydratatie is daarom het key-woord.
  • ..77% van de Nederlandse vrouwen een dagcrème gebruikt?

TIPS

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Baard of snor scheren, zo doe je dat!
close

Next

De betaalbare gezichtsverzorging voor de gevo...