Kruidvat Blog

Met deze tips wennen je ogen in no-time aan je lenzen!

Beginnen met lenzen

Contactlenzen, het is soms even wennen

Ben jij niet gezegend met goede ogen, maar draag je liever geen bril? Dan zijn contactlenzen een goede optie. Niemand die ziet dat je ze draagt! Maar je ogen moeten vaak wel even wennen aan de lenzen. Met onze tips is dat geen probleem.

Voor het eerst contactlenzen

Stap je over van een bril naar contactlenzen of begin je direct met contactlenzen? Dat is vaak even wennen voor je ogen. Je ogen moeten het nieuwe laagje over het oog accepteren en wennen aan het verbeterde zicht. De eerste dagen zitten lenzen niet altijd even comfortabel.

Iedere lens heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Als je andere lenzen krijgt, kan dat weer anders aanvoelen. Je ogen moeten dan opnieuw wennen. Dit proces kan één tot twee weken duren.

Beginnen met lenzen

Met deze tips wennen je ogen het beste aan de lenzen:

  • Bouw de draagtijd van je lenzen op. Draag ze de eerste dag niet langer dan 4 uur en bouw per dag met 2 uur op. Doe je lenzen hierna uit en laat je ogen tot rust komen.
  • Voelen de lenzen droog of geïrriteerd aan? Gebruik dan een druppeltje Kruidvat Opticare Oogdruppels. Let op dat oogdruppels die je gebruikt geschikt zijn voor contactlensdragers. Wordt het nog niet beter? Dan is de lens misschien uitgedroogd. Haal de lens uit je oog en neem een nieuwe.
  • De oorzaak van irritatie ligt niet altijd bij de lenzen. Je ogen raken ook geïrriteerd door droge lucht of de kwaliteit van je traanvocht.
  • Blijf je last houden van je ogen? Laat ze dan controleren bij een contactlensspecialist of optometrist.

Welke lenzen kies je?

Er zijn allerlei lenzen op de markt. Voor een goede oogmeting ga je naar de opticien of optometrist. Zo weet je precies welke sterkte je nodig hebt.

Gebruik je al een tijdje probleemloos zachte contactlenzen? Maak dan eens kennis met de veelgebruikte Kruidvat Opticare maandlenzen. Ze zijn dun en flexibel. De verbeterde randafwerking zorgt voor extra comfort. Ze zijn in diverse sterktes verkrijgbaar.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Inlegzooltjes in je sneakers of kekke pumps?
close

Next

Waarom je lever op een chemische fabriek lijk...