Kruidvat Blog

Welke pijnstiller neem jij?

wvdp-header-welkepijnstiller

Weet wat je kiest

Paracetamol, ibuprofen, diclofenac of naproxen, er zijn verschillende soorten pijnstillers verkrijgbaar. Maar welke gebruik je bij welke pijn? Wij helpen je.

Wat is pijn?

We hebben allemaal wel eens pijn. Als je je been tegen de hoek van de tafel stoot, je vinger aan een scherp mes snijdt of een ontsteking hebt. Maar wist je dat pijn eigenlijk iets goeds is? Pijn beschermt je en waarschuwt je bij gevaar. Je komt onmiddellijk in actie om de pijn onder controle te krijgen.

Rond-sfeerbeeld-wvdp

Welke pijnstiller bij welke pijn?

Hoofdpijn, menstruatiepijn en pijn bij griep en verkoudheid komen geregeld voor. Eigenlijk heeft iedereen wel een aantal pijnstillers in huis om de pijn te verplichten. Maar welke pijnstiller gebruik je bij welke pijn?

  • Voor koorts en pijn bij griep of verkoudheid, hoofdpijn en spierpijn werkt paracetamol vaak voldoende.
  • Paracetamol werkt niet ontstekingsremmend, daarom is het bij ontstekingspijn aan te raden om ibuprofen, naproxen of diclofenac te gebruiken. Deze pijnstillers geven wel meer risico op maagklachten, dus het kan aan te raden zijn hierbij een maagbeschermer te gebruiken.
  • Speciaal voor kinderen is er kinderparacetamol. Gebruik deze bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, hoofdpijn en rugpijn.

Meer advies nodig? Vraag onze gediplomeerde (assistent-) drogist om hulp, zowel in de winkel als online.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

5 praktische tips bij reuma
close

Next

Ontdek het geheime wapen in de strijd tegen z...