Kruidvat Blog

Zo voorkom je blaasontsteking

Blaasontsteking voorkomen

Vier slimme tips: Blaasontsteking voorkomen

Wist je dat je de kans op een blaasontsteking kunt verkleinen en blaasontsteking zelfs kunt voorkomen? Wij geven je vier tips en vertellen je welke producten je kunt gebruiken in een vroeg stadium van deze kwaal.

1. Plas vaak!

Voor het slapen gaan, onderweg naar een afspraak, maar bijvoorbeeld ook na de seks; zorg ervoor dat je altijd plast! Het ophouden kan er namelijk voor zorgen dat bacteriën in contact komen met de plasbuis, wat uiteindelijk een blaasontsteking kan veroorzaken. Vergeet dus niet altijd (op tijd!) naar de wc te gaan.

2. Lingerie

Misschien niet de meest sexy keuze, maar je kunt het beste ondergoed van katoen of wol dragen. Dit ventileert namelijk beter dan kant of lycra. Hierdoor blijft de zuurgraad van je vagina zo goed mogelijk in balans waardoor bacteriën weinig kans krijgen om je te infecteren.

blaasontsteking water drinken

3. Blaasontsteking of toch niet?

Mocht je ondanks alles toch last hebben van een branderig gevoel bij het plassen, dan is het belangrijk om zo veel mogelijk te drinken. En moet je plassen? Plas je blaas dan zo leeg mogelijk en bijt even door de pijn heen. Zo zorg je ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Twijfel je of je een blaasontsteking hebt; dan kun je dit eenvoudig checken met een thuistest. Bijvoorbeeld met een Easy Home Test.

4. Extra hulp bij het voorkomen

Als je regelmatig last hebt van een blaasontsteking, overleg dan met je huisarts wat je het beste kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om preventief capsules tegen een blaasontsteking in te nemen. Cranmed Forte Preventie is hier een voorbeeld van. Eén capsule per dag is al voldoende. De capsules zijn extra klein, waardoor het innemen makkelijk gaat.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

5 oorzaken van pijnlijke voeten
close

Next Article

Veilig sporten – Expert Fysiotherapeut