Kruidvat Blog

Deze tips helpen je met je nachtelijke hoestbuien

’s Nachts hoesten? Deze tips helpen je

Ken je dat? Je slaapt net lekker en dan begin je plotseling te hoesten en word je weer wakker. Heel vervelend, zeker omdat je je rust hard nodig hebt. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor je.

Tips om goed te slapen bij nachtelijke hoestbuien

Hoesten is een symptoom van bijvoorbeeld verkoudheid. Het is een manier van je lichaam om slijm met irriterende deeltjes en ongewenste indringers naar buiten te werken. Hoesten is dus eigenlijk heel goed voor je, maar kan wel je nachtrust verstoren.

Als je veel moet hoesten, val je waarschijnlijk moeilijk in slaap en word je ’s nachts regelmatig wakker. En dat doet je nachtrust geen goed. Gelukkig kun je het hoesten proberen te verminderen met deze tips:

  • Drink overdag voldoende. Dit helpt om je keel te hydrateren. Zet ook een glas water op je nachtkastje. Zo kun je wat water drinken als een hoestbui je ’s nachts overvalt.
  • Zorg ervoor dat het niet te warm is in je slaapkamer. De ideale temperatuur is ongeveer 16-17 graden.
  • Laat je niet afleiden in je slaapkamer. Zorg ervoor dat het goed donker is en leg je telefoon ergens anders.
  • Zorg voor een goed kussen waar je lekker op ligt. Als je bovenlichaam en hoofd wat omhoog liggen, zijn je luchtwegen vrijer en waarschijnlijk kun je daardoor makkelijker ademen.

Grootmoeders tip: door op een snoepje te zuigen maak je meer speeksel aan. Dat houdt je keel vochtig.

Producten die verlichting kunnen geven:

Een hoestdrank speciaal voor de nacht. Natterman Nacht Voor Alle Hoest* vermindert het hoesten in de nacht. De natuurlijke plantenextracten geven verlichting en hebben een verzachtend effect op nachtelijke droge en vastzittende hoest. De specifieke samenstelling heeft een hydraterend, smerend en beschermend effect op de slijmvliezen van je bovenste luchtwegen. Het verlicht de irritatie, hydrateert en maakt overtollig slijm los, waardoor het makkelijker op te hoesten is.

Bronchostop Direct Nacht 5-in-1 Hoestdrank

Bronchostop Direct Nacht* is een hoestdrank speciaal voor de nacht, die direct verlichting geeft van elke hoest tijdens de nacht. Neem de hoestdrank vlak voor het slapengaan in en het verzachtende effect op de keel helpt om rustig te kunnen slapen en zo het herstel te ondersteunen. 

* Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Wat kun je doen om jeuk door oorsmeer te verh...
close

Next

Tips bij aambeien