Tips om altijd goed op foto’s te staan

Laatzienwiejebent_headerbeeld2

Vanaf nu picture perfect op al je foto’s en selfies

Je kent het wel: als er een foto van je is gemaakt, speur je je het betreffende kiekje altijd eerst af naar of je er zelf leuk op staat. Je kunt de kans op een goed gelukte foto vergroten door gebruik te maken van de onderstaande tips.

Sinds de komst van de smartphone heeft bijna iedereen altijd een camera bij de hand. Naast dat er veel meer foto’s worden gemaakt, worden er via social media ook ontzettend veel foto’s gedeeld. En verdwijnen die niet al te voordelige foto’s dus niet veilig in een album op zolder, maar worden ze gepost op Facebook of Instagram.

Daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld, zodat oncharmante foto’s hopelijk verleden tijd zijn. Onthoud wel dat je een aantal oefensessies nodig hebt om alles onder de knie te krijgen en je écht tevreden naar het eindresultaat kunt kijken. Pak die camera er alvast maar bij en… actie!

Vermijd het politiefoto-effect

Waarschijnlijk heb je geen politiefoto in je collectie, maar ook pasfoto’s kunnen er wat van... Is er ooit iemand wèl tevreden met een pasfoto? Je krijgt nu eenmaal niet de mooiste foto’s door je gezicht recht van voren te fotograferen. Draai je hoofd en schouders daarom lichtjes in een hoek van ongeveer 30 graden richting de lens. Zo krijgt je gezicht een meer flatterende diepte.

Angst voor rode ogen

Wil je rode ogen op foto’s voorkomen? Dat kan door vlak voordat de foto genomen wordt in het licht te kijken. Hierdoor worden je pupillen kleiner waardoor je minder kans hebt op rode ogen. Heeft dit niet geholpen? Op vele camera’s en smartphones zit een functie om rode ogen te verwijderen.

Positie in groepsfoto

Ga in een groepsfoto nooit het dichtst bij de camera staan. Je ziet er op deze positie groter uit of je lijf lijkt uit proportie.

Wees zuinig met make-up

Felle make-up kan je een onnatuurlijke uitstraling geven. Om te voorkomen dat je met een oranje teint of clownswangen op social media verschijnt, kun je je make-up het best naturel houden. Gebruik bijvoorbeeld een matte basismake-up of –foundation en wat mascara. Met wenkbrauwpoeder of –potlood geef je je gezichtsuitdrukking meer diepte. Als je wat ouder wordt, kunnen je wenkbrauwen namelijk lichter en grijs worden.

sfeerbeeld_laatzienwiejebent_sfeerbeeld

Een kleurtje op de lippen doet het goed op foto’s. Rode lipstick met een koele, blauwe ondertoon laat je tanden witter lijken. Met een whitening tandpasta maak je je tanden helemaal vlekkeloos wit. Om je gebit nog gezonder te laten lijken, kan je net voor de foto gemaakt wordt even met je tong over je tanden gaan. Hierdoor glanzen ze extra.

Ideale selfie pose

Voor het beste resultaat op een selfie houd je je kin iets naar beneden (een centimeter ongeveer) en neem je de foto een beetje boven je hoofd. Als je de camera laag houdt, dan scheelt dat op de foto al snel tien kilo (hallo onderkin!) en tien jaar.

Ga voor Hollywood-haar

Als je haar maar goed zit…. Stylingproducten kunnen restjes achterlaten in je haar, waardoor het er op de foto doffer uitziet. Was je haar met een zuiverende shampoo die de restjes verwijdert en je lokken weer laat glanzen.

Meestal zie je op een foto vooral de voorkant van je gezicht. Als je lang haar hebt, kun je het het beste los dragen. Een té perfect gestyled kapsel ziet er op een foto vaak streng uit. Zwaai je hoofd even heen en weer vlak voordat de foto gemaakt wordt. Die last minute touch geeft je haar een natuurlijke uitstraling.

Zelfverzekerdheid staat iedereen goed

Als je goed in je vel zit, zie je dat. Ook op foto’s! Neem een houding aan waar je je goed bij voelt. Een hand losjes in je zij creëert een taille. En inbeelden dat je aan een touwtje omhoog wordt gehesen aan je hoofd zorgt ervoor dat je mooi rechtop staat.

Verzorg je huid goed zodat deze straalt, trek kleding (en lingerie) aan waar je je mooi in voelt. Die tijdloze basics uit je garderobe doen het niet alleen nu leuk op de foto, maar ook over 15 jaar nog. Het gênante ‘wat-had-ik-toen-aan’-gevoel kan je hiermee voorkomen. En vergeet niet je benen, oksels en bikinilijn te scheren. Niet te zien op foto’s, maar het geeft je wel net die boost voor je uitstraling. En dat zie je dan weer wel!

Mocht het met deze tips allemaal toch nog niet lukken, dan is een filtertje over je foto nog een houvast. Maakt de werkelijkheid vaak een tikkie mooier. En vergeet vooral ook niet heel hard te lachen om de rare bekken, dichte ogen en niet-ingehouden buik waarmee je op social media verschijnt. Want, hoe cliché ook, uiteindelijk is mooi zijn van binnen het belangrijkst. Dat zie je niet op foto’s op social media, maar de mensen om wie het écht gaat weten dat jij andere kwaliteiten hebt dan fotogeniek zijn 😉

Bekijk uit de categorie Laat zien ook:

Reageer