Kruidvat BLOG

Me time: je hebt het verdiend!

Me time

Geen last van het empty nest syndroom

Man, man, wat had je het druk de afgelopen jaren. Terugkijkend vraag je je soms af hoe je het hebt gered om alle ballen in de lucht te houden. Nu je huis weer leger is en je hoofd daarmee waarschijnlijk ook, is het tijd voor me time. Maar hoe deed je dat ook alweer?

Het échte zorgen (wassen, eten geven, dat soort taken) ligt waarschijnlijk al even achter je, maar ook op wat latere leeftijd bezorgen kinderen je genoeg kopzorgen. Als ze eenmaal op zichzelf gaan wonen, verdwijnen in ieder geval de dagelijkse zorgen wat meer naar de achtergrond. En daarmee ontstaat een zee aan tijd en ruimte in je hoofd. Veel minder boodschappen, veel minder troep in huis en niet meer ’s nachts wakker liggen omdat er nog twee kinderen moeten thuiskomen vanuit de kroeg. Natuurlijk mis je ze, maar hé.. elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wat je kunt doen met die overgebleven tijd? No worries, we helpen je op weg met een aantal tips om je in ieder geval in je eigen huis niet te vervelen.

Aandacht voor vrienden

Voordat je kinderen hebt, zie je vrienden regelmatig. Borrels, tafelen tot diep in de nacht en gezamenlijke weekendjes weg. De klad komt er vaak een beetje in als er gezinnen worden gevormd. En dat is logisch. Over het algemeen zitten vrienden vaak een beetje in dezelfde levensfase, dus nu jij weer meer tijd voor jezelf hebt, is het aannemelijk dat je vrienden dat ook hebben. Een mooie aanleiding om oude tijden te doen herleven en weer meer aandacht voor je vrienden te hebben. Wat is er fijner dan een avond hard lachen onder het genot van een hapje en drankje?

Tover je badkamer om tot persoonlijke spa

Zeg nou eerlijk: eigenlijk gebruik je dat bad in je badkamer veel te weinig. Snel douchen is vaak toch het makkelijkst. Voor deze portie me time zet je de volgende keer een geurkaars, tijdschrift en gezichtsmasker op je boodschappenlijstje. Het is tijd om je even onder te dompelen in je eigen oase van rust. Geen bad? Geen nood! Ook onder de douche kun je een spa-gevoel creëren met de juiste producten. Gebruik bijvoorbeeld een shampoo en conditioner met heerlijke geur die nog lang blijft hangen.

sfeerbeeld_metime_sfeerbeeld1

Uitgebreid koken

De één lust geen broccoli, de ander gruwelt van vis en een derde is vegetarisch. Zoveel mensen, zoveel wensen. Prima, maar niet als er iets op tafel moet komen wat iedereen lekker vindt, dan is dat vooral ontzettend irritant. Nu het diner nog maar één of twee deelnemers kent, is het tijd om de eigen voorkeuren weer meer te laten gelden. Zonder afkeurende blikken als de pannen op tafel komen te staan. Heerlijk! Verras je partner eens met een ‘old school’ hoogstandje uit eigen keuken. Of duik samen weer eens voor uren in de keuken, uitgebreid oude of juist nieuwe recepten uitproberend. Kaarsje aan, muziekje aan, wijntje erbij. Niets meer aan doen.

sfeerbeeld_metime_sfeerbeeld2

Work it baby

Nu de dagen weer wat langer worden, is buiten sporten heerlijk. Een rondje (hard)lopen of fietstocht geeft je nieuwe energie. Op regenachtige dagen kun je je heil binnen zoeken. Waarschijnlijk heb je momenteel wel een kamer over ergens in je huis waar je een klein eigen sportdomein kunt claimen. Daar hoeven niet meteen allerlei ingewikkelde apparaten te staan. Een matje waar je oefeningen op kan doen met hulp van YouTube is genoeg. Een muziekje erbij en je kunt ieder ‘verloren’ half uurtje even je eigen gym in. Door een luchtverfrisser te plaatsen zorg je ervoor dat je de volgende keer niet in je eigen zweetgeur staat.

Foto’s plakken

De foto’s van de laatste jaren heb je natuurlijk wel digitaal ergens opgeslagen. Maar die van de eerste jaren van je kinderen? Waarschijnlijk liggen die veilig netjes opgeborgen in een grote doos op zolder, omdat je nooit de tijd hebt gehad (of genomen) om ze in te plakken. En met het hoger worden van de stapel foto’s, groeide de opgave om er aan te beginnen. Tot nu! Stof die dozen af, creëer een fijne plek waar je de foto’s kunt sorteren en het inplakken (en herinneringen ophalen) kan beginnen.

En vergeet niet ook om meteen een paar afdrukken te laten maken van de mooiste foto’s van de afgelopen jaren, want op de momenten dat het huis toch wel erg leeg aan voelt, maakt de aanblik van jullie laatste gezamenlijke vakantiefoto veel goed.

close

Previous Article

Wat vind jij? aflevering 10 – Kinderen de deu...
close

Next Article

Geef je huis een make-over