De 6 leukste activiteiten tijdens Koningsdag

header koningsdag

Wat doe je met Koningsdag?

Oranje boven! Ben jij al helemaal klaar voor Koningsdag? Of weet je nog niet zo goed hoe je je gaat vermaken op 27 april? Wij helpen je graag op weg met onze 6 zo-vier-je-de-verjaardag-van-de-koning-tips!

1. Bezoek een kraampjesmarkt
Eén van de mooiste en oudste tradities van Koningsdag is natuurlijk de vrijmarkt. Heerlijk snuffelen tussen de prullaria van anderen, op zoek naar die ene parel. Je moet op zo’n rommelmarkt soms een beetje geduld hebben, maar het is wel dé plek om voor weinig geld echt wat origineels te vinden. Als je niks vindt, zijn er altijd nog de verrassende ontmoetingen en praatjes met totale vreemden. Ook dat is Koningsdag!

2. Organiseer een picknick in het park
Geen zin in dat geslenter, maar wil je wel genieten van alle gezelligheid? Settel jezelf dan in je oranje outfit op een picknickkleed in het park. Het enige dat je nodig hebt is een gevulde picknickmand en goed gezelschap. Perfect te combineren met je andere hobby: mensen kijken!

3. Ga los tijdens een festival
Echt zin in een feestje? Koningsdag is dé perfecte gelegenheid om een festival te bezoeken. In bijna elke stad worden wel optredens gehouden. Van lokale bandjes tot bekende artiesten, je geniet overal wel van goede muziek. Onze eigen Máxima is dol op dansen, alle reden dus om juist op deze dag de voetjes van de vloer te gooien.

rond sfeerbeeld koningsdag

4. Organiseer een spelletjesmiddag
Heb je kinderen en blijf je liever dicht bij huis? Grijp Koningsdag dan aan om je kids kennis te laten maken met spelletjes die prinses Beatrix al speelde toen ze klein was. Ga ouderwets blikgooien, spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen of eierlopen. Niet onbelangrijk: vergeet de spelletjeskampioen niet te belonen met een prijs.

5. Ga de zolder op en verkoop je oude spulletjes
Is het eigenlijk tijd om je huis eens op te ruimen? Grijp deze nationale feestdag dan aan om twee vliegen in een klap te slaan en verkoop je ‘rommel’. Haal je zolder leeg en kijk eens kritisch in de schuur. Zeker weten dat je veel tegenkomt waar je eigenlijk niets meer mee doet. Anderen zijn er blij mee en het geeft jou rust en ruimte!

6. Bak de allerlekkerste tompoezen
Op Koningsdag mag de oranje tompouce niet ontbreken! Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij de bakker, maar hoe leuk is het om ze een keer zelf te maken! Tover je keuken om tot Heel Holland Bakt studio en verras al je vrienden met jouw zelfgemaakte koningsgebakjes. Je dieet kan wel een dagje in de koelkast, de Koning is maar één keer per jaar jarig toch?!

Ben je benieuwd naar al onze Koningsdag producten? Ga dan naar de webshop.
Nog meer tips en tricks voor een leuke Koningsdag vind je op ons Koningsdag plein!

Bekijk uit de categorie Koningsdag ook:

Reageer