5 tips om meer te verkopen op Koningsdag

header koningsdag

Zo maak je je koningsdagkraampje tot een succes

Oude spullen verkopen op de vrijmarkt; het is een mooie koningsdagtraditie. Trek jij er op Koningsdag ook weer in alle vroegte op uit om het beste plekje te bemachtigen op de kraampjesmarkt? Het zou natuurlijk mooi zijn als je daar, naast heel veel gezelligheid, ook écht een leuk zakcentje aan overhoudt. Met deze 5 tips maak je je koningsdagkraampje of -kleedje gegarandeerd tot een succes!

Tip 1: Kies de juiste plek uit voor je spullen
Ook voor verkoopsucces op Koningsdag geldt: locatie, locatie, locatie. Oftewel: zorg dat je je kraampje op een goede plek zet. Het liefst ergens waar veel mensen voorbij komen. Denk aan een drukke straat, een druk kruispunt of een drukbezochte winkel. Zulke stekjes zijn natuurlijk als eerste bezet. Wil je zeker zijn van een topplekje, dan moet je echt heel, héél vroeg opstaan. Je moet er wat voor over hebben dus.

Tip 2: Versier je kraampje
Eén ding is zeker: tijdens Koningsdag ben je niet de enige die zijn pareltjes aan de man probeert te brengen. Zorg er dus voor dat je kraampje opvalt. Gebruik slingers, ballonnen en oranje accessoires. Hoe feestelijker, hoe beter!

Tip 3: Dress to impress
Een feestelijke uitstraling stopt niet bij de looks van je kraampje. Zorg dat je zelf ook helemaal in stijl bent. Een oranje shirtje is natuurlijk altijd goed. Maar denk ook eens aan een flitsende oranje zonnebril, een oranje pruik of hoed, een vrolijke oranje bloemenkrans of een paar subtiele en kleine accessoires. Zo geef jij je Koningsdagoutfit nét dat beetje extra.

rond sfeerbeeld koningsdag

Tip 4: Zet een vrolijk muziekje op
Wat voor een winkel geldt, geldt ook voor je kraampje op de vlooienmarkt: muziek zorgt voor een betere shopping experience. Dus: zet een klein boxje op je kraampje en speel een vrolijk muziekje. Vrolijke muziek zorgt voor vrijgevige klanten, let maar op!

Tip 5: Geef iets gratis weg
Het is een bekend verkoopprincipe, dat ook prima werkt op de kleedjesmarkt: geef iets gratis weg om iets anders te verkopen. Deel limonade of snoepjes uit, of schmink op de wangen van voorbijgangers gratis een gezellig rood-wit-blauw vlaggetje. Je hebt even contact en ongemerkt hebben mensen toch het gevoel dat ze iets terug moeten doen. Ehm..die kapotte oude klok kopen misschien?

Bekijk uit de categorie Koningsdag ook:

Reageer