Originele labels om je cadeautjes in te pakken

cadeautjes origineel

5 labels voor leuke cadeautjes

Op zoek naar originele ideeën om je cadeautjes in te pakken? Met deze creatieve pakjes worden de feestdagen wel heel persoonlijk.

1. Experimenteer met verschillende kleuren
Koop inpakpapier in verschillende blauwtinten met witte en rode accenten en versier ze met leuke labels. Zelfs als je niet zo handig bent, lukt het je met deze gemakkelijk te maken kaartjes wél om je creatieve kant naar boven te halen.

2. Personaliseer je cadeau met een stoffen label
Knip twee cirkels stof uit en naai ze aan elkaar met borduurgaren, vul met een watje en naai volledig dicht. Laat de twee lange uiteinden van de draad zitten zodat je het label straks aan het cadeau kunt vastmaken. Je kunt hiervoor ook washi tape gebruiken. Maak de randen van de cirkels wat rafelig met een tornmesje. Borduur de naam van de ontvanger op één van de cirkels. Als je dit te veel werk vindt, kun je de naam er ook gewoon opschrijven met een textielstift.

3. Maak een origineel label voor de lievelingsthee van je vriendin
Spuit een theelepeltje in met witte verf (houd het rechtop tijdens het spuiten anders blijft in de holte van de lepel te veel verf liggen) en laat het drogen. Versier met washi tape en schrijf de naam van de ontvanger met een markeerstift op de lepel. Gebruik keukentouw om hem aan het cadeautje vast te binden.

4. Creëer een sneeuwlabel om winterse cadeautjes te pimpen
Plak een sneeuwvloksjabloon op papier of karton en versier met kant. Prik een gaatje aan de bovenkant en bevestig aan het cadeau met wit borduurgaren.

5. Print en knip een hert voor winterlabels
Zoek en print een foto van een hert of een ander (winter)dier op internet, neem bijpassend inpakpapier voor de achterkant van het hert en knip dit uit in dezelfde vorm. Prik een gaatje door de bovenkant en bevestig het hert met borduurgaren aan het pakje.

cadeau kerst

Bekijk uit de categorie Huis & Tuin ook:

Reageer